Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ι.Μ. Ρεθύμνης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με αναστάσιμη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και εφέτος η Πανηγυρική Λιτανεία της Αναστάσεως και ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, την Κυριακή του Πάσχα 1η Μαΐου 2016.

Η Εναρκτήρια Αναστάσιμη Ακολουθία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Κυρίας των Αγγέλων της παλαιάς πόλεως Ρεθύμνης, από όπου ξεκίνησε η λιτανευτική πομπή, η οποία δια των οδών Αραμπατζόγλου, Παλαιολόγου και Αρκαδίου, και υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής, κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτι-κό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Εκεί έλαβε χώρα ο Εσπερινός της Αγάπης, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, πλαισιούμενος από Ιερείς της πόλεως Ρεθύμνης και τον Παν. Αρ-χιμ. Πορφύριο Αουάντ, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Χαλέπας Μυλοποτάμου. Σύμφωνα με το Τυπικό της ημέρας αυτής, το εκκλησίασμα κατά τα Κεκραγάρια του Εσπερινού θυμίασε ο ίδιος ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος. Το Ευαγγέλιο του Εσπερινού απέδωσαν σε διάφορες γλώσσες και έψαλλαν σε ηρωικό εξάμετρο στην ομηρική διάλεκτο Ιερείς της Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Επίσκοπος Ρεθύμνης, οι Ιερείς και οι πιστοί κα-τευθύνθηκαν στο παρακείμενο Μητροπολιτικό Μέγαρο, οπου πραγματοποιήθηκε η ευλόγηση των πασχαλινών ωών και η διανομή τους στους πιστούς.

Στις αναστάσιμες αυτές τελετές παρέστησαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης και εκπρόσωποι αρχών και φορέων της πόλεως.

 

 

 

 


 

 Ετικέτες