Ο Επίσκοπος Κατάνγκας κ. Μελέτιος στη Φθιώτιδα

Loading...


Ευρισκόμενος στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κατάνγκας, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Μελέτιος για την επιτέλεση ενός θλιβερού καθήκοντος, του τεσσαρακονθημέρου Μνημοσύνου του κατά σάρκα αδελφού του, επισκέφθηκε την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη κ. Νικόλαο, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας, απ’ όπου μετέβησαν στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεώς Φθιώτιδος.
Εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικόλαος ξενάγησε τον Θεοφιλέστατο σε όλους τους χώρους του Πνευματικού Κέντρου, ξεκινώντας από το Μητροπολιτικό Παρε­κ­κλήσιο του Αγίου Εφραίμ και στην συνέχεια στο αμφιθέατρο, την βιβλιοθήκη, την αίθουσα τελετών, το υφαντήριο, τον ξενώνα, τα γραφεία και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό, όπου παρεχώρησε συνέντευξη. Ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε τον θαυμασμό του για το μεγάλο αυτό έργο και επήνεσε τον Ποιμενάρχη Φθιώτιδος για την έντονη δρα­στη­ριό­τη­τα πού επιδεικνύει.

Το μεσημέρι οι δύο Αρχιερείς μετέβησαν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τον κ. Μελέτιο στο Κειμηλιαρχείο, στο Παρεκκλήσιο και στους άλλους χώρους του Μητροπολιτικού Μεγάρου.

Ο ιεραπόστολος Επίσκοπος κ. Μελέτιος διατηρεί στενούς πνευματικούς δεσμούς τόσο με τον Σεβασμιώτατο Νικόλαος, από τα πρώτα χρόνια της ιερατικής τους διακονίας στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, όσο και με την Φθιώτιδα καθότι τυγχάνει απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας.

Την προσεχή Κυριακή 2 Φεβρουαρίου ο Θεοφιλέστατος κ. Μελέτιος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Μοναστηρίου.

1

1Ετικέτες