Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου οι Ιεροί Ναοί της Μητροπόλεως Κυδωνίας γέμισαν από μαθητές και καθηγητές για να τιμήσουν τους τρεις μεγίστους πνευματικούς διδασκάλους της γνώσεως. 

Στον Καθεδρικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου  κ.κ. Δαμασκηνού συλλειτουργούντων του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Πρωτ. Εμμανουήλ Παπαδοκωσταντάκη, του Πρωτ. Στυλιανού Θεοδωρογλάκη, του Πρωτ. Ευτυχίου Πετράκη, του Ιερομόναχου π. Ιερεμίου Χλιαρά και των διακόνων π. Ευαγγέλου Γενάρη και π. Δημητρίου Δερμιτζάκη.

Μαθητές και καθηγητές από τα σχολεία της πόλεως μας γέμισαν τον Ιερό Ναό, ενώ τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν και εκπρόσωποι των αρχών του τόπου μας. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο θεολόγος κ. Γεώργιος Ξόμαλης, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαχρονική αξία του έργου των Τριών Ιεραρχών στη ζωή μας καθώς και στη μεγάλη προσφορά τους στα γράμματα. Ετικέτες