Ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός εγκαινίασε Ναό στους Ασβεστάδες (ΦΩΤΟ)

Loading...


Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 8 Αυγουστού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό ο νεόδμητος Κοιμητηριακός Ναός στο χωριό Ασβεστάδες Διδυμοτείχου, που τιμάται επ´ ονόματι του Αγίου Αλεξίου, του ανθρώπου του Θεού.

Ο Ναός κτίστηκε με τη συνδρομή των κατοίκων του χωριού και των μεταναστών, που διατηρούν άρρηκτους τους δεσμούς τους με την γενέτειρά τους. Τα ιερά λείψανα, που κατετέθησαν στα εγκαίνια υποδέχθηκαν την παραμονή το εσπέρας οι κάτοικοι του χωριού στην πλατεία και στη συνέχεια αφού λιτανεύθηκαν στον προς εγκαινιασμό ναό εψάλη ο Εσπερινός των εγκαινίων και η Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Ανήμερα το πρωί, κατά την εκκλησιαστική τάξη, τα ιερά λείψανα αφού λιτανεύθηκαν τρεις φορές πέριξ του Ναού, κατετέθησαν στο εγκαινιαζόμενο Θυσιαστήριο, καθιερώθησαν τα αντιμήνσια και ακολούθως ετελέσθη η πρώτη Θεία Λειτουργία.
Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος συνεχάρη το σεμνό και δραστήριο εφημέριο του χωριού και τους κατοίκους, που παρά τις δύσκολες συγκυρίες, ανέλαβαν και έφεραν εις αίσιον πέρας το θεάρεστο αυτό έργο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα θυρανοίξια του νεοπαγούς ιερού Προσκυνητάριου στο αγίασμα της Αγίας Πέτρας στο Διδυμότειχο, στις υπώρειες του λόφου της αρχαίας Πλωτίνουπολης. Η εγκατάσταση του Προσκυνητάριου ήταν το επιστέγασμα της φιλότιμης προσπάθειας του π. Δαμασκηνού Alazrai και των ευσεβών χριστιανών της ομώνυμης συνοικίας, που τα τελευταία χρόνια φρόντισαν και ανέδειξαν από την αφάνεια το αρχαίο αυτό Αγίασμα που συνδέεται με το θαύμα της εμφάνισης του αναστάντος Χριστού σε ασκητές που ζούσαν στα υπόσκαφα σπηλαία της περιοχής την Πέμπτη της Διακαινησίμου.

IMG_7816.jpg
IMG_7817.jpg
IMG_7820.jpg
IMG_7860.jpg
IMG_8005.jpg
IMG_8032.jpg
IMG_8079.jpg
IMG_8087.jpg
IMG_8185.jpg


Ετικέτες