Ο Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτες στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ναυπάκτου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για την εορτή του Αγίου Ιεροθέου επισκόπου Αθηνών και επί των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιεροθέου.

Ο Άγιος Ιερόθεος ήταν πλατωνικός φιλόσοφος και ένας από τα εννέα μέλη του Συμβουλίου της Γερουσίας του Αρείου Πάγου. Αφού δέχθηκε και διδάχθηκε την πίστη του Χριστού από τον Απόστολο Παύλο, χειροτονήθηκε πρώτος επίσκοπος Αθηνών. Μαθητής του υπήρξε ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, ο οποίος στα συγγράμματά του πλέκει εγκώμια για τον δάσκαλό του.

Στην πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία την οποία τίμησε με την παρουσία του και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμος συμμετείχαν οι μητροπολίτες Καστοριάς Σεραφείμ, Πειραιώς Σεραφείμ,Ιωήλ Εδέσσης-Πέλλης και Αλμωπίας, Χρυσόστομος Πατρών, Γεώργιος Θηβών και Λεβαδείας, Θεόκτιστος Φωκίδας, Αθηναγόρας Ιλίου-Αχαρνών και Πετρουπόλεως και Κύριλλος Κηφισίας-Αμαρουσίου και Ωρωπού

Από πλευράς πολιτικής ηγεσίας,ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ.Απ.Κατσιφάρας,η αντιπεριφερειάρχης της π.ε.Αιτωλ/νίας κ.Χρ.Σταρακά,ο πολιτευτής της Ν.Δ. στο νομό Χρ.Παΐσιος,ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Τ.Λουκόπουλος,ο δήμαρχος Θέρμου κ.Σπ.Κωνσταντάρας,ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Γ.Μπουλές και δημοτικοί σύμβουλοι.

Παρούσες και οι αρχές με τον αστυνομικό διευθυντή Αιτωλίας κ. Κοτρωνιά,τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ναυπάκτου κ.Κυρίτση,τον διοικητή του τμήματος τροχαίας κ.Ράμμα,τον διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας κ. Δημόπουλο.

Για το έργο και την προσωπικότητα του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.Ιεροθέου μίλησε στον Θείο του Λόγο ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ο οποίος τόνισε ότι «επισκέπτεται τον κ.Ιερόθεο για να γιορτάσει μαζί του τα 20 χρόνια ποιμαντορίας του στην ιστορική Μητρόπολη της Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου αλλά και τα σεπτά ονομαστήρια καταλήγοντας ευχόμενος να συνεχίσει να έχει υγεία και περισσότερους καρπούς επί της διακονίας του.

DSC01272.jpg
DSC01295.jpg
DSC01303.jpg
DSC01306.jpg
DSC01309.jpg
DSC01316.jpg
DSC01331.jpg
DSC01335.jpg


Ετικέτες