Ο Αγιασμός στα σχολεία στο Αργοστόλι (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τον καθιερωμένο αγιασμό και τη διανομή των βιβλίων στους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία. Στον Αγιασμό του 1ου και 2ου Δημοτικού σχολείου παραβρέθηκε τόσο ο  Γεν. Γραμματέας Νέας Γενιάς Παναγιώτης Κανελλόπουλος όσο και ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης.

Με εντολή του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου βρέθηκε στα σχολεία της χώρας. Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος συνομίλησε με πολλούς εκπαιδευτικούς και κράτησε σημειώσεις για να τις μεταφέρει στον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο για τη κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Τον αγιασμό έκανε ο Πρωτοσσύγγελος της Μητρόπολης Κεφαλληνίας π. Γεράσιμος Φωκάς ο οποίος με θερμά λόγια ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μικρούς μαθητές.

Σύμφωνα με κύκλους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, στα σχολεία της Κεφαλονιάς βρίσκονται όλα τα σχολικά εγχειρίδια. Στις θέσεις τους βρίσκονται επίσης όλοι οι νηπιαγωγοί, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές και μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικές ελλείψεις.

Από τη πλευρά της η ΕΛΜΕΚΙ μιλάει για ελλείψεις στο νησί ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Δεν θεωρούμε «φυσικό» το να βρίσκει η νέα σχολική χρονιά τους σεισμόπληκτους άστεγους, τα σχολεία σε κοντέινερς με τεράστιες ελλείψεις, χωρίς αντισεισμική θωράκιση».Ετικέτες