Ομιλία του Mητρ. Ιλίου με θέμα «Η ποιμαντική της Εκκλησίας για τους μετανάστες- πρόσφυγες»

Loading...


Γίνεται γνωστό ότι, στα πλαίσια των προγραμματισμένων από την Ι. Μητρόπολη Κορίνθου ομιλιών πνευματικού καταρτισμού των πιστών με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού», την προσεχή Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016, και ώρα 6.00. μ. μ., στην Κροκίδειο αίθουσα, στην Κόρινθο, θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών κ. Αθηναγόρας με θέμα: «Η ποιμαντική της Εκκλησίας για τους μετανάστες- πρόσφυγες».

Το πλέον επίκαιρο αυτό ζήτημα, που απασχολεί σχεδόν αποκλειστικά την παγκόσμια κοινή γνώμη και ταλανίζει την Χώρα μας, η οποία αποτελεί την πύλη της Ευρώπης από Νότο και Ανατολή, οδήγησε την Ιεραρχία της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να προβεί στις δέουσες ενέργειες.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ως ο επίσημος εξουσιοδοτημένος εκ της Ιεραρχίας, συμμετείχε στις αρμόδιες Επιτροπές (Πολιτειακές και Εκκλησιαστικές), μελέτησε επισταμένως το όλον θέμα και ακολούθως εισηγήθηκε στην Σύνοδο της Ιεραρχίας ώστε να εκδοθεί η ανάλογη ανακοίνωση, που να εκφράζει το σύνολο της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Η Σεβασμιότης του αποτελεί επομένως, το πλέον ενδεδειγμένο πρόσωπο για να μας πληροφορήσει για το μείζον αυτό πρόβλημα και για να μας εξηγήσει όλες τις παραμέτρους, (κοινωνικές, φιλανθρωπικές, οικονομικές, εθνικές και ανθρωπιστικές) του λεγομένου «Προσφυγικού».

Τον εποικοδομητικό διάλογο, που θα επακολουθήσει, θα συντονίσει, όπως πάντα, ο Σεπτός Ποιμενάρχης Κορίνθου κ. Διονύσιος.
   Ετικέτες