Οι Ι. Ακολουθίες της Αναστάσεως στην Ι.Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Θ. Λειτουργία επί του Κουβουκλίου του Επιταφίου τέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης Κορίνθου το Πρωί του Μ. Σαββάτου.

Την Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, επί του Κουβουκλίου του Επιταφίου, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους, το Μ. Σάββατο το πρωί, 30 Απριλίου 2016, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου.

Στην Θ. Λειτουργία συμμετείχαν πλήθος πιστών οι οποίοι κατέκλισαν από τα ξημερώματα τον Ι. Ναό προκειμένου να παρακολουθήσουν την ιδιαίτερη αυτή Ι. Ακολουθία την οποία ο Σεβ. Μητροπολίτης έχει καθιερώσει να τελεί κάθε Μ. Σάββατο από της ενθρονίσεώς του.

Ακολουθία της Αναστάσεως στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο.

Χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου για να παρακολουθήσουν την Τελετή της Αναστάσεως του Κυρίου μας και να συνεορτάσουν με τον Επίσκοπό τους και τους ιερείς του Ι. Ναού την Εορτή των Εορτών της Ορθοδοξίας μας. Από νωρίς είχαν κατακλύσει τον Ι. Ναό, τον προαύλιο χώρο του και τους γύρω δρόμους και αφού έλαβαν από τα χέρια του σεπτού Ποιμενάρχου Κορίνθου κ. Διονυσίου το Άγιο Φως, κατευθύνθηκαν όλοι μαζί προς την ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, όπου τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως. Ήταν δε πάρα πολλοί αυτοί που δεν δελεάστηκαν από την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα -μεταξύ αυτών και εκατοντάδες παιδιά- και κατόπιν σχετικής παραινέσεως του Σεβ/του Μητροπολίτου , παρέμειναν στον Ι. Ναό και κατά την διάρκεια της Αναστάσιμης Θ. Λειτουργίας και κοινώνησαν των Αχράντων του Θεού Μυστηρίων τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στην απόλυση ο Σεβ/τος τους ευχαρίστησε θερμά για την φιλακόλουθο στάση τους, τους προέτρεψε να απολαύσουν τον ύμνο του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο οποίος αποτελεί ένα από τα «διαμάντια» της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής και παρακαταθήκης μας, τους κάλεσε να διατρανώσουν προς όλες τις κατευθύνσεις το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ», τους υπενθύμισε τις προγραμματισμένες Ι. Ακολουθίες της διακαινησίμου εβδομάδος, οι οποίες είναι εξίσου σημαντικές και τέλος τους ευχήθηκε από καρδιάς ο Αναστάς Κύριος να φωτίζει τις «οδούς» και τα έργα τους.


 

 Ετικέτες