Ξεκινούν οι δραστηριότητες της Ι.Μ. Κερκύρας για το έτος 2014-2015

Loading...


Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014, ο  Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, θα ιερουργήσει στην ενορία του Κομπιτσίου.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

• ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: Με γνώμονα την επιμόρφωση των στελεχών που διακονούν εθελοντικά στον ευαίσθητο τομέα της διαπαιδαγωγήσεως των νέων μας λειτουργεί και εφέτος το Φροντιστήριο Στελεχών και υποψηφίων κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως. για δέκατη συνεχόμενη χρονιά. Η επίσημη έναρξη των συναντήσεων θα γίνει την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο με την τέλεση του Αγιασμού και επίδοση διοριστηρίων. Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί το πρώτο φροντιστηριακό μάθημα με Θέμα: μέρος Α’ Κατηχητικές Προκλήσεις στην εποχή μας. Μέρος Β’ Πρακτική άσκηση: Υποδειγματικό Μάθημα από το νέο κατηχητικό βοήθημα της Μητροπόλεώς μας.

• ΣΧΟΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ»: Στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως ( Ακαδημίας 2), θα λειτουργήσουν τμήματα της σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και είναι και για άνδρες και για γυναίκες. Η επίσημη έναρξη των συναντήσεων θα γίνει την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Δ. Νήσων κ. Νεκτάριο με την τέλεση του Αγιασμού Οι μαθητές θα μπορούν να διδάσκονται τόσο την Βυζαντινή εκκλησιαστική παράδοση όσο και την ντόπια, αλλά και στοιχεία της ευρωπαϊκής μουσικής. Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και θα έχει την παροχής αναγνωρισμένων κρατικών πτυχίων, οι κάτοχοι των οποίων θα μπορούν να διδάξουν σε Ωδεία και άλλες σχολές, όπως επίσης και να αναλάβουν ιεροψάλτες ή χοράρχες σε ναούς. Η σπουδή της εκκλησιαστικής μας μουσικής αποτελεί ευκαιρία πνευματικής και εσωτερικής καλλιέργειας για τον καθέναν μας, όπως επίσης διασώζει αξίες, ιδανικά και την εθνική και τοπική μας ταυτότητα.

• ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ 18 ΚΑΙ ΑΝΩ: Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στα πλαίσια της προσπάθειας συνάντησης και επικοινωνίας με τους νέους του τόπου μας, συνεχίζει για ενδέκατη χρονιά την λειτουργία συνάξεως για τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, για τους εργαζομένους νέους και νέες, όπως επίσης και για τους αποφοίτους Λυκείου. Οι συναντήσεις θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη και ώρα 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Ακαδημίας 2). Η έναρξη θα γίνει την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014. Το θέμα του χειμερινού εξαμήνου είναι «ΕΡΩΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΙ: από τον αρχαιοελληνικό λόγου στον χριστιανικό Λόγο» και θα προσεγγισθεί υπό το πρίσμα του πατερικού και απολογητικού λόγου της Εκκλησίας, αλλά και με σύγχρονο πνεύμα και προβληματισμό. Η συμμετοχή των νέων είναι ελεύθερη.
 Ετικέτες