Νεαπόλεως Βαρνάβας: «Η προσευχή, ως αγαπητική έξοδος, αγκαλιάζει όλον τον κόσμο» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Νέα Ευκαρπία.

«Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος, είπε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, ανακαλεί τη σκηνή, αμέσως μετά τη Μεταμόρφωση, της συνάντησης του Κυρίου με έναν πονεμένο πατέρα. Ο πατέρας είχε ζητήσει αρχικά τη βοήθεια των μαθητών, αλλά «ουκ ηδυνήθησαν αυτόν θεραπεύσαι», δεν μπόρεσαν να τον θεραπεύσουν.

Ο Κύριος, ως καρδιογνώστης, γνωρίζει ότι η απιστία των μαθητών Του ανέστειλε το θαύμα και τη στηλιτεύει αυστηρά, συγχρόνως προβάλλει την πανσθενουργό δύναμη της μετά πίστεως προσευχής. Η προσευχή, ως αγαπητική έξοδος, αγκαλιάζει όλον τον κόσμο και τον καθένα χωριστά και έχει τη δύναμη να μετακινεί βουνά, να σπάει το βράχο για να ρεύσει νερό, να διαιρεί τη θάλασσα στη μέση. Μόνο μια τέτοια πίστη, απόρροια αγαπώσας καρδιάς, μπορεί να μεταμορφώσει τον κόσμο επί το αρχαίον κάλλος και να τον καταστήσει «καλόν λίαν», σύμφωνα με το θεϊκό πρόσταγμα.

Ο Σεβασμιώτατος τελειώνοντας κάλεσε το εκκλησίασμα στην ανάληψη της κοινωνικής ευθύνης με σκοπό τη μεταμόρφωση του κόσμου.

0908neap.jpg
0908neap1.jpg
0908neap2.jpg
0908neap3.jpg
0908neap4.jpg
0908neap5.jpg
0908neap6.jpg
0908neap7.jpg


Ετικέτες