Μουάνζα Ιερώνυμος: «Παλεύουμε με την μαγεία και την ειδωλολατρία» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στη Σύναξη Νέων του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Λαμίας ωμίλησε το Σάββατο 17 Μαΐου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα Ιερώνυμος, ο οποίος από την Παρασκευή βρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Ιερώνυμο, τον οποίο συνόδευε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος υποδέχθηκαν στον Ναό του Αγίου Νεκταρίου ο Εφημέριος π. Γεώργιος με τους νέους της Ενορίας και άλλους πιστούς, με αισθήματα αγάπης και σεβασμού.

Στην προσφώνησή του ο κ. Νικόλαος παρουσίασε τον Σεβασμιώτατο Μουάνζα και αναφέρθηκε στην αυταπάρνηση και την αυτοθυσία του με σκοπό την διάδοση του Ευαγγελίου σε ανθρώπους που παιδεύονται από την ειδωλολατρία και άλλες επικίνδυνες ιδεολογίες.

Ο κ. Ιερώνυμος στην αντιφώνηση του αφού ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη για την αγάπη με την οποία τον περιβάλλει από τα φοιτητικά του χρόνια, περιέγραψε την καθημερινότητα της ιεραποστολής στην Τανζανία και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει από τις διάφορες αιρέσεις και κυρίως από την ειδωλολατρία και τη μαγεία.

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήματα των νέων τονίζοντας ότι οι ιθαγενείς της Αφρικής πέρα από τις υλικές ανάγκες ζητούν από την Ορθόδοξη Εκκλησία να δώσει νόημα στη ζωή και την ύπαρξή τους.

Ακολούθως προβλήθηκε ένα μικρό ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μουάνζα κ. Ιερώνυμο και στις πνευματικές του σχέσεις με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, το οποίο επιμελήθηκε ο π. Γεώργιος με του νέους της ενορίας και η ωραία συνάντηση ολοκληρώθηκε με εκκλησιαστικά τραγούδια από τους νέους με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.

Σημειωτέον ότι πριν την Ενορία του Αγίου Νεκταρίου οι δύο Αρχιερείς επισκέφθηκαν τον ιστορικό Ιερό Ναό Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας ενώ το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λιβανατών και την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών όπου δέχθηκαν την φιλοξενία της Ηγουμένης Μαγδαληνής και της αδελφότητος.Ετικέτες