Λέρου Παϊσιος: Πρέπει να παύσει η διχόνοια, για να μην κλαύσουμε πάλι χαμένες πατρίδες (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Επιμέλεια-Φωτογραφίες-Βίντεο: Γεώργιος Ι.Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως 

Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014, στον Ιερό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Λέρου, εορτάσθηκε «Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ» με την ευκαιρία συμπλήρωσης 92 ετών από της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Μνήμη της Μικράς Ασίας» ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ.Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του ιερού κλήρου της νήσου μας, παρουσία του Δημάρχου κ.Μιχ.Κόλλια, του αντιδημάρχου κ.Ι.Κωνσταντινίδη, του δημ.συμβούλου κ.Γ.Ζουμπούλη, του πρ.Δημάρχου κ.Μιχ.Κοντραφούρη, εκπαιδευτικών, πολλών απογόνων μικρασιατών προσφύγων, και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης ετέλεσε αρτοκλασία υπέρ υγείας των απογόνων των μικρασιατών προσφύγων του νησιού μας και εν συνεχεία εθνικό μνημόσυνο.
Κατόπιν, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λέρου και Εφημέριος του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόδημος Φωκάς στην ομιλία του αναφέρθη στην τεράστια συμβολή των μικρασιατών, τόσο στον πολιτισμό, όσο και στις επιστήμες, στα γράμματα και τις τέχνες της σύγχρονης Ελλάδας, αλλά και στο παράδειγμα της αναδημιουργίας, προκοπής και επιτυχίας μετά την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα.
Τον λόγο έλαβε στο τέλος ο Μητροπολίτης λέγοντας ότι «πρέπει να παύσει η διχόνοια, για να μην κλαύσουμε πάλι χαμένες πατρίδες…».
Εις το παρακείμενο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού, έλαβε χώρα έκθεση φωτογραφίας με εικόνες από την Μικρά Ασία.
Τέλος το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δεξιώθηκε τον Μητροπολίτη και τους πιστούς με μικρασιάτικα κεράσματα.

 Ετικέτες