Μητρ. Φθιώτιδος: Η μοντέρνα κοινωνία της αθεΐας δεν πιστεύει στο Θεό και στα Θαύματα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος την Κυριακή του Παραλύτου, 22 Μαΐου.

          Στο κήρυγμα του ο ποιμενάρχης Φθιώτιδος αναφέρθηκε στην Αποστολική περικοπή της ημέρας σταθείς στα δύο Θαύματα που επιτέλεσε ο Απόστολος Πέτρος. Στην θεραπεία του επί οκτώ χρόνια παραλύτου Αινέα από την Λύδδα και στην Ανάσταση της Φιλανθρώπου Γυναίκας από την Ιόππη Ταβιθάς. Ο Σεβασμιώτατος αφού ανέλυσε λεπτομερώς τα γεγονότα των δύο θαυμάτων είπε χαρακτηρίστηκα:« Τα θαύματα είναι φυσικά γεγονότα για εμάς τους χριστιανούς και είναι προϊόν της πίστεως μας στο Θεό. Το μεγαλύτερο θαύμα είναι η Ανάσταση του Χριστού. Η πίστη είναι η αναπνοή μας. Ζητούμε την επέμβαση του Θεού δια της προσευχής και ο Θεός δεν λησμονεί ποτέ το αίτημά μας. Η εποχή μας όμως δεν βοηθάει γι’ αυτή την πνευματικότητα την οποία πρέπει να έχουμε. Η μοντέρνα κοινωνία της Δύσεως, δηλαδή της αθεΐας, βλέπει τον άνθρωπο ως ύλη και διώχνει μακριά διότι δεν πιστεύει στο Θεό και κατ’ επέκταση στα Θαύματα». Κλείνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να μένουν αμετακίνητοι στην πίστης τους διότι ο Θεός που κυβερνά την κτίση ολόκληρη καθημερινά επιτελεί Θαύματα που εμείς δεν τα αντιλαμβανόμαστε, καθώς και να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Φιλανθρώπου Ταβιθάς που προσέφερε Αγάπη στην κοινωνία, γιατί η κοινωνία σήμερα έχει ανάγκη προσφοράς και Αγάπης.

          Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των γενοκτονημένων Ελλήνων του Πόντου.Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Φθιώτιδος κ. Συμέλα Τουμανίδου – Πατσινακίδου.

          Στην τελετή μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Μιχελής, Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, ο Δήμαρχος Λαμμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης και άλλοι αυτοδιοικητικοί. Ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Ελευθέριος Παπαδόπουλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος, Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος και άλλοι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.

Μετά το πέρας των ακολουθιών εν πομπή, στο μνημείο του Αθανασίου Διάκου στην ομώνυμη πλατεία έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων. 

 

 

 Ετικέτες