Μητρ. Πατρών για Ν.Φίλη: Oι θέσεις του είναι ανεδαφικές και παράδοξες (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σε κλίμα συγκινητικό πραγματοποιήθηκε η σεμνή τελετή της λήξης των μαθημάτων στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών, παρόντων, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, της Προισταμένης του Τμήματος Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δυτικής Ελλάδος κ. Σοφίας Χριστοπούλου, των υπευθύνων των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, του Διευθυντού του Εκκλησιαστικού Λυκείου κ. Ιωάννου Κόττορου, των Καθηγητών, των Μαθητών και του λοιπού προσωπικού του Εκκλησιαστικού Λυκείου.

 Ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου κ. Ιωάννης Κόττορος με θερμούς λόγους μίλησε για τις δραστηριότητες του Εκκλησιαστικού Λύκειου, για την πρόοδο των μαθητών και για την εργασία των Καθηγητών και όλου του προσωπικού.

  Ιδιαιτέρως ανεφέρθη στους μαθητάς της Τρίτης Λυκείου οι οποίοι αποφοιτούν από το Σχολείο και ευχήθηκε τα δέοντα σ’ αυτούς.
  Επίσης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο για την αμέριστη συμπαράστασή του στο Εκκλησιαστικό Λύκειο και στην Εκκλησιαστική Εστία.

Η χορωδία των μαθητών τραγούδησε ύμνους και παραδοσιακά άσματα, ενώ ακούστηκαν ποιήματα και σκέψεις σχετικά με τη ζωή στο Εκκλησιαστικό Λύκειο.
 Επίσης παρουσιάστηκαν βίντεο από τις σχολικές και κοινωνικές δραστηριότητες των παιδιών.

  Την εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη στην προσφορά του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών, στην εργασία του Διευθυντού και όλου του προσωπικού, αλλά και στο ήθος και στην εργασία των μαθητών.

 Ευχαρίστησε όλους για την όλη εικόνα και την εργασία που γίνεται και το παρουσίασε ως πρότυπο σχολικής Μονάδος στην σύγχρονη κοινωνία. Μάλιστα ετόνισε, ότι στο σχολείο αυτό διασώζεται η ουσιαστική και πραγματική εικόνα των Σχολείων όπως τα ζήσαμε στις χρυσές εποχές όταν παρείχετο μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα όχι μόνον η κατά κόσμον γνώση, αλλά και η κατά Θεόν σοφία, αφού η πρώτη χωρίς την δεύτερη, πολλάκις καταντά επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

  Ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη και στο σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο πάσχει γιατί συνεχώς μεταλλάσσεται, με αλυσιτελή και καταστροφικά αποτελέσματα.
  Τέλος ανεφέρθη στις δηλώσεις του σημερινού Υπουργού Παιδείας, περί προσευχής, παρελάσεων κ.λ.π. χαρακτηρίζοντας αυτές τις θέσεις ανεδαφικές και παράδοξες.
  Εύχομαι, είπε ο Σεβασμιώτατος, το σχολείο να επανέλθη στην κατάσταση εκείνη που θα εκπαιδεύη ανθρώπους κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να εξέρχωνται ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να μη συνεχισθή η παραγωγή γενεών αγραμμάτων.

 Τέλος εδόθησαν έπαινοι σε μαθητές και ομάδες μαθητών για την συμμετοχή τους σε προγράμματα του Σχολείου και εν συνεχεία παρεκάθησαν σε γεύμα ο Σεβασμιώτατος, ο Θεοφιλέστατος, ο Διευθυντής, οι Καθηγητές, οι Εκπρόσωποι των Εκπαιδευτικών Αρχών και Φορέων και όλοι οι μαθητές.