Μητρόπολη Φθιώτιδος: Βοηθήστε τους φυλακισμένους Δομοκού

Loading...


Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας καλεί σε βοήθεια για τους φυλακισμένους Δομοκού

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Προς τον ευσεβή λαό της Φθιώτιδος.

Αγαπητοί μου αδελφοί και τέκνα εν Κυρίω.

Πάντα η Αγία μας μητέρα Ορθόδοξη Εκκλησία έβλεπε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως με το ίδιο μάτι της αγάπης και της φιλανθρωπίας. Εχθρούς και φίλους, ομοεθνείς και αλλοεθνείς, ομοπίστους και αλλοπίστους τους έβλεπε ως παιδιά του Θεού και δικά μας αδέλφια με κοινό πατέρα όλων τον Θεό. Προς όλους λοιπόν τους αδελφούς μας εκήρυττε και κηρύττει αγάπη, συμπαράσταση και φιλανθρωπία. Περισσότερο σ’ εκείνους, που ευρίσκονται σε δύσκολη φάση της ζωής τους και δεινή κατάσταση.

Σ΄ αυτή την κατηγορία των πονεμένων αδελφών μας ευρίσκονται οι φυλακι­σμε­νοι. Οι άνθρωποι εκείνοι, που δικαίως ή αδίκως μένουν πίσω από τα σίδερα της φυ­λακής περιορισμένοι και ξεχασμένοι από τους οικείους τους. Έλληνες και ξένοι, ένας ολόκληρος κόσμος, ευρίσκεται και στη δική μας περιοχή, στο Κατάστημα Κράτησης Ανδρών του Δομοκού.

Οι άνθρωποι αυτοί ζούν υπό συνθήκες εσχάτης πενίας. Οι περισσότεροι από τους 700 κρατουμένους δεν έχουν συγγενείς. Είναι αλλοδαποί, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων. Δεν έχουν ούτε ένα Ευρώ να στείλουν γράμμα στην οικογένειά τους ή να κάνουν ένα τηλεφώνημα στον έξω κόσμο.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της διευθύνσεως και του προσωπικού των φυλακών και την συνεχή προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως διά του εντεταλμένου εις το έργο αυτό Ιεροκήρυκος Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Ζαφείρη, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Οι κρατικές υπηρεσίες ευρίσκονται σε αδυναμία να προσφέρουν στους κρα­του­μένους τα απαραίτητα. Ως χριστιανοί τι θα πράξωμε; Θα αφήσωμε τους αδελφούς μας, όποιοι κι αν είναι αυτοί, να σαπίσουν στη φυλακή χωρίς τα απαραίτητα για μία στοιχειώδη διαβίωση;

Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός μας καλεί διά του Ιερού Ευαγγελίου να συμπα­ρι­στάμεθα στους φυλακισμένους. Να τους επισκεπτώμεθα στη φυλακή γιατί στα πρόσωπα κάθε φυλακισμένου είναι ο ίδιος ο Χριστός. Βαρύς ο λόγος, αλλά αλη­θι­νος. Η έμπρακτη αγάπη προς τους φυλακισμένους είναι κριτήριο για την είσοδό μας στη Βασιλεία των Ουρανών.

«Εν φυλακή ήμην και ουκ επεσκέψασθέ με» θα μας πεί ο Κύριος, όταν εμείς έχουμε βάλει στο περιθώριο αυτούς τους ελαχίστους αδελφούς μας και όπως οι περισσότεροι τους μισούν και τους υβρίζουν, το ίδιο και εμείς, τους μισούμε και τους αποστρεφόμεθα. Αγάπη προς πάντας είναι το μήνυμα της πίστεώς μας. Αγάπη και προς τους κρατουμένους, που ευρίσκονται στην περιοχή μας, κοντά στα σπίτια μας, δίπλα στην πόρτα μας. Η παρουσία τους εδώ είναι ευκαιρία για όλους μας να τους χρησιμοποιήσουμε για την σωτηρία μας.

Αδελφοί μου εν Κυρίω.

Κάνω έκκληση στην αγάπη σας να συμπαρασταθούμε όλοι περισσότερο στους κρα­τουμένους των φυλακών Δομοκού. Στην είσοδο της Εκκλησίας έχει αναρτηθεί ένας κατάλογος των ειδών, τα οποία ημπορείτε να προσφέρετε. Τα υλικά θα συγκε­ντρω­σει η ενορία, θα καταγράψει, θα δεματοποιήσει και θα τα μεταφέρει η Ιερά Μητρό­πολη στις Φυλακές Δομοκού.

Το πρόβλημά τους δεν λύεται. Τουλάχιστον για ένα ορισμένο διάστημα αντι­με­τω­πίζεται. Ας πράξουμε το χρέος μας και ο Θεός βοηθός.

Μετά πατρικών ευχών.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΔΩΝ

– ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΕΣ

– ΟΔΟΝΤΟΠΑΣΤΕΣ

-ΣΑΜΠΟΥΑΝ

-ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ

-ΣΑΠΟΥΝΙΑ

-ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ

-ΑΦΡΟ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ

-ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ

-ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

-ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΔΑΠΕΔΟΥ

-ΤΗΛΕΚΑΡΤΕΣ

-ΠΑΤΣΕΤΕΣ

-ΣΟΡΤΣ ΚΑΙ ΦΑΝΕΛΛΑΚΙΑ ΘΕΡΙΝΑ

-ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΘΕΡΙΝΕΣ Νο 42, 43, & 44

-ΣΕΝΤΟΝΙΑ

-ΣΤΥΛΟ

-ΜΠΛΟΚ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ

-ΦΑΚΕΛΛΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ

Τα ανωτέρω είδη τα φέρνουμε σε σακκούλες ή κιβώτια στην Ενορία μας. Ετικέτες