Μητρόπολη Δημητριάδος: Στις 80.000 ευρώ το φετινό ποσό του Εράνου Αγάπης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Μεγάλη εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντριών που συμμετείχαν στον Έρανο της Αγάπης 2014 της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο ξενοδοχείο ΧΕΝΙΑ Βόλου.

Κατ’ αυτήν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος προέβη στον απολογισμό του Εράνου Αγάπης, που διενεργήθηκε στις ενορίες και στα Μοναστήρια της Τοπικής Εκκλησίας, την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων 2014.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που ο Σεβασμιώτατος έδωσε στη δημοσιότητα, το προϊόν του Εράνου έφθασε περίπου στο ποσό των 80.000 €.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους, χαρακτήρισε σαν «τονωτική ένεση» το χρηματικό ποσό του Εράνου Αγάπης, για τις ετήσιες ανάγκες του φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως.

Ο κ. Ιγνάτιος έπλεξε το εγκώμιο των εθελοντριών γυναικών, που συμμετείχαν στον Έρανο της Αγάπης, παρά το δυσμενές κλίμα και τις δυσκολίες που εγείρει η μεγάλη οικονομική κρίση και παρά το γεγονός. Χαρακτηριστικά εξέφρασε την αγωνία που είχε προ της διεξαγωγής του Εράνου, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να σταματήσουμε τον θεσμό του Εράνου, όσο βάρος και αν έχει». Προς όλες κατέθεσε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας.

Τέλος κάλεσε τους Κληρικούς και τα λαϊκά στελέχη της Τοπικής Εκκλησίας, να συνεχίσουν, με την ίδια ενότητα και τον ίδιο και μεγαλύτερο ζήλο, το έργο της αγάπης για τον κάθε άνθρωπο.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», σε συνεργασία με την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής «Ρυθμός», υπό τη δ/νση του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Χατζηγεωργίου, Καθηγητού Βυζ. Μουσικής.

ApologismosEran_1.JPG
ApologismosEran_13.JPG
ApologismosEran_15.JPG
ApologismosEran_18.JPG
ApologismosEran_5.JPG


Ετικέτες