Μητρόπολη Γουμενίσσης: Απολογισμός ανθρωπιάς (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Τον απολογισμό της έως τώρα ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει προσφέρει τόσο η τοπική Εκκλησία όσο και άλλες Μητροπόλεις ανά την Ελλάδα κάνει η Μητρόπολη Γουμενίσσης, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει σηκώσει ένα μεγάλο βάρος λόγω της παρουσίας χιλιάδων προσφύγων στην Ειδομένη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη αναφέρεται:

Προτρεπτικός απολογισμός ανθρωπιάς

Στα καθ᾽ ημάς, Μητροπόλεις επί Μητροπόλεων, ενορίες επί ενοριών, για μήνες συνεισφέρουμε εκ του περισσεύματος της ανθρωπιάς στον προσφυγικό αδιέξοδο συνωστισμό τόσων ανθρώπων στη συνοριακή γραμμή. Η Μητρόπολή μας επανειλημμένα διενήργησε από πέρυσι και συνεχίζει τον διενοριακό έρανο ειδών διατροφής, φαρμακευτικής αγωγής και στοιχειώδους εξυπηρέτησης για τους πρόσφυγες.

Επανειλημμένα συνοδεύθηκαν σημαντικότατες σε ποσότητα ανθρωπιστικές προσφορές Ιερών Μητροπόλεων (Θεσσαλονίκης από φροντίδα του Παναγιωτάτου κ. Ανθίμου, Σερρών & Νιγρίτης με μέριμνα του εκεί Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου κ. Θεολόγου, Πατρών με συγκεντρωτική ωσαύτως πρόνοια του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου) ενίοτε και με συνοδούς Ιερείς τους και δικούς μας αντιπροσώπους Ιερείς. Χρηματική γενναία προσφορά της Ι. Μητροπόλεως Κυθήρων από μέριμνα του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ, διατέθηκε μέσω της δικής μας Μητροπόλεως, για την αγορά καυσόξυλων και την διάθεσή τους μέσω του στρατού στους πρόσφυγες. Δεν ήσαν οι μοναδικές. Ενορίες από την Μητρόπολη Βερροίας & Ναούσης συμπαραστάθηκαν με ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πρόσφυγες με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονος.

Συνοδεύσαμε μαζί με εφημερίους-κληρικούς μας την ανθρωπιστική βοήθεια της Ι. Μητροπόλεως Ξάνθης με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη της κ. Παντελεήμονα, επιπλέον της δικής μας ανάλογης ανθρωπιστικής βοήθειας, στον καταυλισμό προσφύγων της Νέας Καβάλας. Λόγω της παρουσίας του συνοδού Ιεράρχη δεν θελήσαμε να κατευθυνθούμε στην Ειδομένη, προς αποφυγήν οιουδήποτε ανοικονόμητου αποτρεπτικού φαινομένου. Και ευχαριστούμε το Διοικητή της 33ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Ταξίαρχο κ. Συμεών Κεβετζίδη, για την παρουσία του και την άδειά του να αποδώσουμε αυτοπροσώπως οι δύο Μητροπολίτες και οι συνοδοί μας τα συσκευασμένα είδη στους πρόσφυγες του hotspot Ν. Καβάλας.

Δεν είμαστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι μόνοι. Κάθε ανάλογη και ευρύτερη εκκλησιαστική κίνηση σε όλη την πατρίδα μας, θυσία αγάπης, συνιστά τη γνησιότερη έκφραση της ανθρωπιάς, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο ως τον έσχατο Ρωμηό που συμπονά καθημερινά, είτε καρδιακά είτε έμπρακτα, σε τούτη την αφόρητη κρίση.

1904gou.jpg
1904gou1.jpg
1904gou2.jpg
1904gou3.jpg
1904gou4.jpg
1904gou5.jpg
1904gou6.jpg
1904gou7.jpg
1904gou8.jpg
1907gou9.jpg