Μητροπολίτης Δωδώνης: «Δεν πρόκειται να φιμωθώ»

Loading...


Μείζον θέμα προέκυψε στη Ζάκυνθο με την τοποθέτηση του αγάλματος του Κομφούκιου σε πλατεία της πρωτεύουσας του νησιού.

Μάλιστα, υπάρχει έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον Μητροπολίτη Δωδώνης πρώην Ζακύνθου, με τον δήμαρχο.

Αρχικά, ο δήμαρχος Ζακύνθου κ. Παύλος Κολοκοτσάς, μέσω ανακοίνωσής του χαρακτήρισε «απρεπείς τις δηλώσεις και παρεμβάσεις εκ μέρους του Μητροπολίτη Δωδώνης ενώπιον της επίσημης Ρωσικής αντιπροσωπείας και του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού, αναφορικά με την τοποθέτηση της προτομής του φιλοσόφου Κομφουκίου σε δημοτική πλατεία».

Τώρα, ο Μητροπολίτης Δωδώνης, κ.Χρυσόστομος, αντεπιτίθεται και με ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολη, τονίζει: «Σε απάντηση των θέσεων, τις οποίες αναφέρει ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Παύλος Κολοκοτσάς σε χθεσινή του ανακοίνωση, σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε με την τοποθέτηση της προτομής του Κομφούκιου στην Πλατεία Αγίου Λουκά πόλεως, πληροφορούμε κάθε ενδιαφερόμενο και ιδιαίτερα τον λαό της Ζακύνθου τα ακόλουθα:

Η αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που προκύπτει στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και στον τόπο μας εν γένει γίνεται συνολικά και αποτελεσματικά με την σύμφωνη γνώμη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου και του εκτελεστού των αποφάσεών του, έμπειρου και αναγνωρισμένης δυναμικής και σύνεσης Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου από Ζακύνθου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου.

Τέλος, επειδή η προάσπιση τού καλώς εννοούμενου συμφέροντος των πιστών και γενικώς της Εκκλησίας θα συνεχιστεί, προειδοποιούμε ότι ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος ποτέ και από κανέναν δεν πρόκειται να φιμωθεί. Άλλωστε, ουδέποτε κατηγορήθηκε για «μισαλλόδοξες θρησκευτικές κραυγές» . Αντιθέτως αποτελεί υπεύθυνο ιερωμένο με συνέπεια ανιδιοτελούς λόγου».Ετικέτες