Μηνύματα του 21 στην Ελλάδα του 2014 (φωτο)

Loading...


Εκδήλωση του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος 
      
      
Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πιστών  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19η Μαρτίου 2014 στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματοθέατρου «Νέα Ελβετία» (Λουΐζα) στο Βύρωνα Εκδήλωση με πρωτοβουλία του Ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος με την ευλογία και την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ  για την Επέτειο της Εθνικής Εορτής της Πατρίδος μας (25 Μαρτίου 1821).

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με την συμμετοχή του 6ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων Βύρωνος που συμμετείχαν με τα χορευτικά τμήματά τους, με την απαγγελία ποιημάτων, αλλά και με την έκθεση χειροτεχνημάτων σχετικά με την επέτειο του 1821, κατασκευασμένα από τους μικρούς μαθητές τους, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την άριστη συνεργασία του Ιερού Ναού και της Ιεράς Μητροπόλεως με την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο έγκριτος επιστήμονας κ. Μελέτιος Μελετόπουλος, Διδάκτορας Κοινωνιολογίας και Οικονομικών που με επιτυχία και γλαφυρότητα ανέπτυξε το ενδιαφέρον θέμα :  «Μηνύματα του 21 στην Ελλάδα του 2014».

Στην προσφώνησή του ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κοτσίφης, Προιστάμενος του Ιερού Ναού ανέφερε επιγραμματικά μερικές επισημάνσεις σχετικές με τον αγώνα της Εκκλησίας μας και του Γένους μας για την επέτειο της Επαναστάσεως του 1821, επετείου οροσήμου και οριοθετήσεως της απελευθερώσεως, αλλά και της αφυπνίσεως του Γένους μας από τον Τούρκικο ζυγό.

Ευχαρίστησε τους Διευθυντές των δύο Δημοτικών Σχολείων, τους διδασκάλους και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και φυσικά τους μικρούς μαθητές τους, τα μέλη της χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Ιερού Ναού για την μουσική πλαισίωση της εκδήλωσης.  Επίσης ευχαρίστησε την ομάδα Νέων του Ιερού Ναού που απήγγειλε αποσπάσματα από το έργου του Μακρυγιάννη και τέλος αναφέρθηκε στην παρουσία και το σημαντικό επιτελούμενο έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δανιήλ στην Ιερά Μητρόπολη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ στην αντιφώνησή του ανεφέρθηκε με επαινετικά λόγια για το επιτελούμενο ποιμαντικό πρωτίστως, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του Ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος προς την τοπική κοινωνία, ευχαρίστησε τους διακονούντες στον Ιερό Ναό κληρικούς και  λαικούς συνεργάτες ιδιαίτερα δε εγκαρδίως τον Ιερατικό Προιστάμενο π. Χριστόδουλο και προσέφερε ένα αντίτυπο του βιβλίου του με τίτλο «Καταγγέλων το μαρτύριον του Θεού» στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων και στους πολυπληθείς συμμετέχοντες στην επιτυχημένη εκδήλωση του Ιερού Ναού.

alt
alt
alt
altΕτικέτες