Με πληθωρική συμμετοχή των πιστών η Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Λουκά του Ιατρού στη Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 το βράδυ, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας του ιατρού.

Στην ακολουθία του Εσπερινού προεξήρχε ο Αρχιμ. π. Νικόδημος Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλος και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. π. Γρηγόριο Αθανασίου, κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και των Εφημερίων του Ιερού Ναού Αρχιμ. π. Συμεών Ηλιοδρομίτη – Προϊστάμενο και Διευθυντή του Γηροκομείου Χαλκίδος, Οικονόμο π. Ιωάννη Φαφούτη, Πρεσβύτερο π. Γεώργιο Καλαφάτη και τον Διάκονο της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Νεκτάριο Ευγενικό.

Στην ακολουθία του Όρθρου προσήλθε, προερχόμενος από την Βόρεια Εύβοια και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας μαζί με τους προαναφερθέντες Κληρικούς.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας, εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν για να προσκυνήσουν το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, το οποίο φυλάσσεται μόνιμα στον Ι. Ναό σε ειδικό προσκυνητάρι.

Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το κόλλυβο του Αγίου και απηύθυνε λόγο πνευματικού καταρτισμού αναφερόμενος στην μεγάλη εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και στο βίο του νεοφανούς Αγίου Λουκά του ιατρού.

Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον προϊστάμενο του Ι. Ναού π. Συμεών, ο οποίος έχει καθιερώσει κάθε μήνα να τελείτε Ιερά Αγρυπνία για κάποιον τιμώμενο Άγιο της Εκκλησίας μας, αλλά και τους προσελθόντες πιστούς, που δίνουν πάντοτε το «παρόν» στις λατρευτικές αυτές συνάξεις.

Όλη η Ιερά αγρυπνία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μ. Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των fm.

Agrypnia Ag. Louka 2016 001.JPG
Agrypnia Ag. Louka 2016 002.JPG
Agrypnia Ag. Louka 2016 003.JPG
Agrypnia Ag. Louka 2016 005.JPG
Agrypnia Ag. Louka 2016 006.JPG
Agrypnia Ag. Louka 2016 008.JPG
Agrypnia Ag. Louka 2016 009.JPG