Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Λαμίας

Loading...


Με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον ομώνυμο περικαλέστατο Ναό της Λαμίας.

Κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε με τη συμμετοχή των Ιερέων της Λαμίας τον θείο λόγο εκήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρης. Στο κήρυγμά του ο π. Σεραφείμ αναφέρθηκε στην αξία της υπάρξεως των Ορθοδόξων Ναών τονίζοντας ότι και ο Ναός της Αγίας Σοφίας Λαμίας είναι μια απόδειξη ότι ο λαός του Θεού έχει συνειδητοποιήσει αυτή την αξία. Κάθε φορά που γιορτάζουν οι Αγίες του Ναού αυτού δεν διδασκόμαστε μόνο από το μαρτύριο τους αλλά καταλαβαίνουμε την ανάγκη των αρετών που υποδηλώνουν τα ονόματά τους, Σοφία, Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη, τα οποία ευρίσκουμε μόνο μέσα στον Ορθόδοξο Ναό.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε πανηγυρικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δημητρίου Ζελιαναίου, ο οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο. Ο π. Δημήτριος στο λόγο του αναφέρθηκε στην κορυφαία στιγμή της μαρτυρίας του Χριστιανού, που είναι η προσφορά του αίματός του για την βεβαίωση της πίστεως στον Ιησού Χριστό και την Εκκλησία Του. Γι’ αυτό το λόγο, ετόνισε, δέεται η Εκκλησία, να είναι τα τέλη μας χριστιανικά και ανεπαίσχυντα, να μη ντροπιαστούμε δηλαδή αν ποτέ μας καλέσει ο Θεός να μαρτυρήσουμε δίδοντας το αίμα μας, αλλά να αγωνιζόμαστε στη ζωή μας κατά το λόγο του Μ. Βασιλείου ως «μάρτυρες τη προαιρέσει». Να είναι η ζωή μας ένας αγώνας για τη διαρκή τήρηση των εντολών του Χριστού και ένας αγώνας να γίνουμε οι Χριστιανοί μέσα στην κοινωνία της φθοράς και του θανάτου που ζούμε, η δύναμη που δίδει ζωή, όπως δίδει ζωή η ψυχή στο σώμα. Εάν όλα αυτά αγωνισθούμε να τα τηρήσουμε θα είναι η πνευματικότερη τιμή που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στην αγία Σοφία και τις θυγατέρες της.

Στους εορτασμούς παρέστησαν μεταξύ άλλων η Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, η Διευθύντρια του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου κα. Παπακώστα, οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, άλλοι εκπρόσωποι φορέων της πόλεως και πλήθος πιστών.Ετικέτες