Με λαμπρότητα ο εορτασμός στη Λέρο του Οσίου Παϊσίου-Παναγή Μπασιά και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Επιμέλεια-Φωτογραφίες-Βίντεο: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στη Λέρο η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου-Παναγή Μπασιά.

Την Πέμπτη 5 Ιουνίου, στο ομώνυμο παρεκκλήσι του Οσίου Παϊσίου-Παναγή Μπασιά, στην περιοχή «Γερμανός» της νήσου Λέρου, που ανήγειρε η ευσέβεια της οικογενείας Δημητρίου και Άννης Αναστασίου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας κ.κ. Παϊσίου συμπροσευχομένου σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της Νήσου.

Από νωρίς είχαν κατακλύσει τον ευπρεπισμένο και σημαιοστολισμένο Ναό ευσεβείς προσκυνητές, οι όποιοι τίμησαν την εορτή του Οσίου, αλλά και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου ο οποίος χάριτι Θεία φέρει το όνομα του Οσίου Πατρός Παϊσίου.

Κατά τον Εσπερινό, εις τον οποίο έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες μας κ.κ. Χαράλαμπος Γιαμαίος, Ισίδωρος Λιβανός, Δημήτριος Ντεληγιάννης, Άγγελος Αγγελίδης, Αντώνιος Αγγελίδης και Επαμεινώνδας Καννής, υπό την καθοδήγηση του καθηγητού μουσικής κ. Αναστασίου Χατζηλάρη, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Νικόδημος Φωκάς προσεφώνησε τον Μητροπολίτη μας, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου της Νήσου, λίαν ευστόχως, αποδώσας την αγάπη του ευαγούς Κλήρου προς τον Μητροπολίτη.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον ιερό κλήρο, τους ιεροψάλτας που έψαλλαν και ύμνησαν την μεγάλη μορφή του ταπεινού Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου και έψαλαν και τον Πολυχρονισμό του. Επίσης ευχαρίστησε όλο το εκκλησίασμα που του ευχήθηκε «έτη πολλά».

Μετά το πέρας του Εσπερινού, η οικογένεια Δημητρίου και Άννης Αναστασίου, που είναι και οι κτήτορες του πανηγυρίζοντος Ναού, παρέθεσαν πλούσια τράπεζα και παραδοσιακό Λέρικο γλέντι, προς τιμήν του εορτάζοντος Μητροπολίτου, του ιερού κλήρου, αλλά και όλου του εκκλησιάσματος.

Το πρωί της επομένης, Παρασκευή 6-6-2014, στον ίδιο Ναό, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Τόσο κατά τον Εσπερινό, όσο και κατά την Θεία Λειτουργία τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης αναφερθείς στον βίο του Οσίου Παϊσίου-Παναγή Μπασιά εξαίροντας την μορφή και το πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο του οσίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι κτήτορες παρέθεσαν παραδοσιακά γλυκίσματα και καφέ.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τους κτήτορες και τους ευχήθηκε όπως «Κύριος ο Θεός, δια πρεσβειών του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παϊσίου, χαρίζη πλούσια τα αγαθά Του».

 

 Ετικέτες