Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Πάτρα (φωτο)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής, στον ομώνυμο Ναό της, στη συνοικία των Προσφύγων από την Σμύρνη, στην Πάτρα.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στα μηνύματα που πηγάζουν από την ευαγγελική περικοπή, η οποία διασώζει την συνάντηση και τον διάλογο του Ιησού Χριστού με την Σαμαρείτιδα, πάνω στο πηγάδι του Ιακώβ.

Επίσης, έκανε λόγο για τις αλησμόνητες Πατρίδες, τις οποίες έχομε στην καρδιά μας, και ιδιαίτερα οι έκγονοι των προσφύγων της Σμύρνης και των μαρτύρων της Μικρασιατικής καταστροφής, που ξεριζωμένοι από την αιματοποτισμένη Πατρίδα τους, ρίζωσαν στην μητροπολιτική Ελλάδα.

«Κρατήστε ως κόρην οφθαλμού και διατηρήστε την ιερά παρακαταθήκη που παραλάβατε από τους ήρωες και μάρτυρες προγόνους σας.

Κρατήστε στην καρδιά σας και στην μνήμη σας τις αλησμόνητες και αλύτρωτες Πατρίδες.

Να θυμάστε για πάντα την ελληνικότατη Σμύρνη μας, την Αγία Φωτεινή και το καμπαναριό της, τη θυσία και το μαρτύριο του επισκόπου της Αγίου Χρυσοστόμου και των συν αυτώ, φρικτώς τελειωθέντων, υπό των τουρκικών ορδών μαρτύρων της Πίστεως και της Πατρίδος και μεταλαμπαδεύσατε αυτές τις μνήμες, αυτή την αγάπη και την πονεμένη ελπίδα στα παιδιά σας…».

pat2 (1).JPG
pat3 (1).JPG
pat4 (1).JPG

 

pat6 (1).JPG