Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης στη Λέρο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Επιμέλεια-φωτογραφίες-βίντεο: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης, στο ομώνυμο γραφικό εξωκλήσι της Λέρου, στη βουνοκορφή του λόφου στην περιοχή της Καμάρας.

Την Τρίτη 14.7, ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός υπό του Σεβ.Μητροπολίτου Προικοννήσου κ.Ιωσήφ, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου της ενορίας π.Μαξίμου Λιβανού και των παρεπιδημούντων ιερέων αρχιμ. Αυξεντίου Ρουσσάκη και π. Δημ. Μπίλλη.

Κατά τον Εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχαήλ Κόλλιας και πολλοί πιστοί.

Τον θείον λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ.Ιωσήφ, ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, αλλά και του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου κ. Παϊσίου, ο οποίος για υπηρεσιακούς λόγους βρισκόταν στην Κάλυμνο.

Αναφέρθηκε στον βίο των εορταζώντων Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης, λέγοντας ότι ήταν υποδείγματα χριστιανικής σταθερότητος, ομολογίας, πίστεως και αθλήσεως, παρακινώντας και τις σημερινές μητέρες να οδηγούν τα παιδιά τους στον δρόμο που βάδισε και ο εορτάζων Άγιος.

Μετά το πέρας του εσπερινού μοιράσθηκε άρτος, και με πρωτοβουλία του εφημερίου και την συνεργασία των πιστών, ακολούθησε παραδοσιακό λέρικο πανηγύρι, μέχρι αργά το βράδι, με όργανα και πλούσιους μεζέδες (ψητά, τσίτσιρι, αγγουροντομάτα, ελιές, αναψυκτικά, κρασί, κλπ).

 Ετικέτες