Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Εφραίμ στη Λαμία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Λαμίας και πλήθους πιστών εορτάσθηκε το διήμερο 4 και 5 Μαΐου η μνήμη του αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ του Θαυματουργού στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία. 

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και την κυριώνυμο Όρθρος και Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου. 

Και τις δύο ημέρες τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Εφραίμ, επισημαίνοντας ότι ο Άγιος Εφραίμ είναι ένας μεγαλοφωνότατος Ιεροκήρυξ, ο οποίος με τα αναρίθμητα θαύματά του, ιδιαιτέρως σήμερα που η δύναμη της θελήσεως για πνευματικό αγώνα φαίνεται να έχει ατονίσει, ενισχύει τους πιστούς και τους προετοιμάζει για να δεχθούν στην καρδιά τους τον Χριστό.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ετέθη προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Εφραίμ, το οποίο εδώρησε στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη η μακαριστή Ηγουμένη της Ιεράς Μονής του Οσίου Εφραίμ, Μακαρία Δεσύπρη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στο προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου τελέσθηκε αρτοκλασία και ο Σεβασμιώτατος εις ένδειξη ευχαριστιών απένειμε το Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Καθηγήτρια κα Αθηνά Φιλίππου για την συμβολή της στην ολοκλήρωση της αγιογραφήσεως του Παρεκκλησίου και την εν γένει φιλανθρωπική της δραστηριότητα.

Ακολούθως οι εορταστές παρεκάθησαν στην μεγάλη τραπεζαρία του Πνευματικού Κέντρου, όπου προσεφέρθησαν πασχαλινά γλυκίσματα.  Ετικέτες