Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της στην Ι.Μ. Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Ελπίδος, Πίστεως και Αγάπης στους ομώνυμους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως Φθιώτιδος που κατακλύσθηκαν από πιστούς οι οποίοι ήθελαν να πάρουν την ευλογία των Αγίων αλλά και την ευχή του Μητροπολίτη Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος χθες το απόγευμα χοροστάτησε και ομίλησε στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Λαμίας με την συμμετοχή πολλών ιερέων της Μητροπόλεως μας.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο των τιμωμένων Αγίων και κάλεσε τις μητέρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αγίας Σοφίας και να εμπνέουν στα παιδιά τους το καλό και την αρετή. Επίσης να τα ενδυναμώνουν με πίστη στον Χριστό και Ελπίδα όπως έκανε η Αγία Σοφία. Αναφερόμενος στον Ιερό Ναό, θυμήθηκε την πρώτη Θεία Λειτουργία που τέλεσε στο μικρό εκκλησάκι, συνεχάρη όλους τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές που με την εισφορά τους έγιναν κτίτορες του Ναού και συνεχάρη τους Εφημερίους και όλα τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια και ιδιαιτέρως το σημερινό για την γρή­γο­ρη πρόο­δο των εργασιών. Εξέφρασε την ελπίδα μετά το Πάσχα να τελέσει τα εγκαίνια του Ναού. Κλείνοντας την ομιλία του ευχήθηκε σε όλους να έχουν πλουσία την χάρη και ευλογία της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Ελπίδος, Πίστεως και Αγάπης.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία σήμερα τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρης. Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και μαθητές των σχολείων της περιοχής. Την πανήγυρη λάμπρυνε με την παρουσία του στο αναλόγιο ο καλλικέλαδος κος Ιωάννης Λιάκος, Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Θεσσαλονίκης με την συμμετοχή των ιεροψαλτών του ναού και των καθηγητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας.

Σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Λιανοκλάδι. Στο τέλος του εορτασμού ο Σεβασμιώτατος προχείρισε αναγνώστη τον κο Εθύμιο Κολοβό ιεροψάλτη της ενορίας ως ένδειξη τιμής για την πολυετή προσφορά του στην ενορία. Επίσης εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου μίλησε ο εφημέριος πατήρ Βασίλειος Ρίζος ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Ποιμενάρχη μας για την παρουσία του στον εορτασμό.

Στον εορτασμό παρέστησαν ο τέως Νομάρχης κ Αθανάσιος Χειμάρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Κλειτσάκης,οι πρόεδροι Λιανοκλαδίου, Στύρφακα και Αμουρίου, ο Γυμνασιάρχης, καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου καθώς και οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου. Στο τέλος του εορτασμού ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά και να τους μοιράσει ευλογίες.

img_1130_1.jpg
img_1147_0.jpg
img_1164_2.jpg
img_1185_1.jpg
img_1199_0.jpg
img_1222_0.jpg
img_1234_2.jpg
img_1238_0.jpg
img_1289.jpg
img_1361_0.jpg


Ετικέτες