Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Πολιούχου της Μυτιλήνης Αγίου Θεοδώρου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Μέσα σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η λιτανεία του σκηνώματος του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου στην προκυμαία Μυτιλήνης.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε και πάλι στις 22 Μαΐου στην πόλη της Μυτιλήνης η μνήμη του Αγίου Θεοδώρου του Νεομάρτυρος, του οποίου η τίμια κάρα του με το αφθαρτο σκήνωμά του φυλάσσεται στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μυτιλήνης.

Κατά την παραμονή της εορτης τελέσθηκε Πανηγυρικός Aρχιερατικός Εσπερινός στο οποίον χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος με τη συμμετοχή πολλών ιερέων, τον οποίων προεξήρχε ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος Αρχιμ. π. Ιάκωβος Καραμούζης, οποιος καί κήρυξε.

Ανήμερα τις Eορτης τελέσθηκε Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης με τη συμμετοχή Πανοσιολογιοτάτων Αρχιμανδριτών, τον πρεσβυτέρων του Ναού, άλλων πρεσβυτέρων και ενός διακόνου.

Στο εορτασμό παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των αρχών της Λέσβου και των σωμάτων ασφαλείας.

Μετά το πέρας της θειας λειτουργιάς πραγματοποιήθηκε λιτανεία του λειψάνου του Αγίου Θεοδώρου από την Μητρόπολη Μυτιλήνης προς την προκυμαία όπου τελέστηκε τρισάγιο με την συνοδεία της μπάντας της 98 ΑΔΤΕ. Στην κεφαλή την πομπής παιδιά από σχολεία της Λέσβου παρέλασαν με ένα κρίνο στο χέρι τους. Στην λιτανεία συμμετείχε και το χριστιανικό κέντρο νεότητας αλλά και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Μυτιλήνης.

Ο πονεμένος κόσμος ήρθε και εναπόθεσε το πόνο του, τη αγωνία του, την αρρώστια του στον Προστάτη Άγιο που σαν φιλόστοργος Πατέρας τρέχει και προτρέχει να ικανοποιήσει τις ανάγκες των παιδιών του. Οι περισσότεροι Μυτιληνιοί έχουν εμπειρίες από τον Άγιο Θεόδωρο και δικαίως είναι Προστάτης της Πόλης της Μυτιλήνης αλλά και όλου του νησιού μαζί με τους άλλους ένδοξους Αγίους μας!!!

Φωτογραφίες: Ανδρόνικος Μάρδας

2305lesv (1).jpg
2305lesv (2).jpg
2305lesv (3).jpg
2305lesv (4).jpg
2305lesv (5).jpg
2305lesv (6).jpg
2305lesv (7).jpg
2305lesv (8).jpg
2305lesv (9).jpg