Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε η Μονεμβάσια την Πολιούχο της Παναγία Χρυσαφίτισσα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε και φέτος η Μονεμβάσια την μνήμη της Πολιούχου της, Παναγίας Χρυσαφίτισσας.

Το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαΐου 2016, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, και με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου και του επιχώριου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Εν συνεχεία τελέστηκε η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής και νωρίς το πρωί μεταφέρθηκε η Ιερή εικόνα της Παναγίας στον Μητροπολιτικό Ναό Ελκομένου Χριστού, όπου εψάλλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος συλλειτουργούντος των προαναφερόμενων Επισκόπων. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας στις δρομικές και τα καλντερίμια της βυζαντινής καστροπολιτείας, με κατάληξη στον Ιερό Ναό Ελκομένου Χριστού, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος ευλόγησε την πλειάδα των ευλαβών πιστών. Παράλληλα ευχαρίστησε τους δύο Επισκόπους για τη παρουσία και τα ευεργετικά λόγια τους καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στην εορτή.

Τον εορτασμό της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας τίμησαν, μεταξύ άλλων, με τη παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, η τ. βουλευτής κα Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Δήμαρχος του Δήμου Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, οι Αντιδήμαρχοι κα Αικατερίνη Τσαφατίνου και κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου κα Παναγιώτα Αλειφέρη, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Ρεκουνιώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Γεώργιος Μαρουδάς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής.

(Για τις φωτογραφίες ευχαριστούμε το φωτογραφείο Σιάχος και τον Πρόεδρο του Τ.Δ Πακίων κ. Mιχάλη Καρούνη)

1005mone (1).jpg
1005mone (2).jpg
1005mone (3).jpg
1005mone (4).jpg
1005mone (5).jpg
1005mone (6).jpg
1005mone (7).jpg
1005mone (8).jpg
1005mone (9).jpg
1005mone (10).jpg