Μεταπασχαλίως στην Μητρόπολη Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τις ημέρες μετά την Κυριακή του Πάσχα και στη διάρκεια της Διακαινησίμου Εβδομάδας ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ.Δαμασκηνός τέλεσε Θείες Λειτουργίες αλλά κι επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Μεταπασχαλίως και διανυομένης της Διακαινησίμου Εβδομάδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς·

•Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου έδωσε ευχές και μοίρασε πασχαλινά αυγά στο προσωπικό του Ιδρύματος και τους νοσηλευόμενους.

•Τη Τρίτη της Διακαινησίμου ιερούργησε στο πανηγυρίζον Μετόχιο της Μονής Ιβήρων στην Κορνοφωλιά Σουφλίου, όπου φυλάσσεται αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Πορταϊτισσσας, Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν οι τοπικές αρχές και πλήθος προσκυνητών.

•Τη Τετάρτη της Διακαινησίμου συλλειτούργησε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Τρικάλων με τον πολιό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο, τον οποίο πλαισίωσε στην εις Πρεσβύτερο χειροτονία του Αρχιδιακόνου του π. Αλεξίου Κανίνα.

•Την Πέμπτη της Διακαινησίμου, το πρωί τέλεσε τον Αγιασμό στο Προσκύνημα της «Αγίας Πέτρας» στο Διδυμότειχο, όπου σύμφωνα με την τοπική παράδοση εμφανίσθηκε ο Αναστάς Κύριος, και το απόγευμα, προέστη του Μεγάλου Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα ενορία Ζωοδόχου Πηγής Μικρής Δοξιπάρας, όπου και μίλησε κατάλληλα».

pasxa_didimot17.jpg
pasxa_didimot31.jpg
pasxa_didimot41.jpg
pasxa_didimot51.jpg
pasxa_didimot61.jpg
pasxa_didimot81.jpg


Ετικέτες