Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Ο διχασμός και η κοινωνική αναστάτωση έχουν αρνητικά αποτελέσματα» (φωτο)

Loading...


Με λαμπρότητα εόρτασε η Καλαμάτα τη μνήμη των Αγίων και Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλης. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία πλαισιωμένος από ιερείς της πόλης.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσφορά του Αγίου Κωνσταντίνου, η οποία πρέπει να αποτελεί παράδειγμα στη δοκιμασία που περνά η πατρίδα και η πίστη μας. Ταυτόχρονα, παρακίνησε τον λαό να μην υποκύπτει σε ιδιοτελείς σκοπούς και συμφέροντα που επιδιώκουν κάποιοι να επιβάλλουν. 

«Ο διχασμός και η κοινωνική αναστάτωση έχουν αρνητικά αποτελέσματα. Ας είμαστε ενωμένοι, ώστε η χώρα μας να μπει σύντομα σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας, συνεχίζοντας τη λαμπρή ιστορία της και τον πολιτισμό της», κατέληξε. Τέλος, ευχήθηκε οι εορτάζοντες Άγιοι να χαρίζουν υγεία και μακροημέρευση σε όλους.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον Πρωτοψάλτη του Ναού και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Κωνσταντίνο Σιάχο. Στον εορτασμό παραβρέθηκαν άρχοντες της πόλης και πλήθος πιστών.
 

 
mes3.JPG
MES4.jpg