Ματαίωση της παρέλασης ομοφυλοφίλων ζητάει ο Άνθιμος: » Είναι ντροπή, είναι πρόκληση, είναι σύμπτωμα διαφθοράς»

Loading...


» Είναι ντροπή, είναι πρόκληση, είναι σύμπτωμα διαφθοράς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την οποία υπογράφει ο ίδιος ο Μητροπολίτης Άνθιμος,  με αφορμή την παρελαση ομοφυλοφίλων και σημειώνει πως στην Μητρόπολη παραδόθηκαν 19.500 υπογραφές εναντίον του δρώμενου αυτού! 

Ολοκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης μετά πολλής λύπης και έντονης ανησυχίας είναι υποχρεωμένη και πάλι να αντιμετωπίση ποιμαντικά και αποτρεπτικά, την δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλοφίλων, οι οποίοι ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν φεστιβάλ στις 20 και 21 Ιουνίου και να παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη μας επιδεικνύοντας τα πάθη τους σε μορφή καρναβαλιού. Είναι ντροπή, είναι πρόκληση, είναι σύμπτωμα διαφθοράς. Είναι όμως και απόφαση του Δήμου της πόλεώς μας, η οποία έχει δημιουργήσει πικρία και απορία στο λαό μας.

Η μόνη παραχώρηση του κ. Δημάρχου, από πέρυσι, μετά από συζήτησή μας, ήταν να μη γίνη αυτή η θρασυτάτη και επαίσχυντη συγκέντρωση εμπρός σε ιερούς χώρους και Ναούς. Οφείλω όμως να ανακοινώσω στην κοινή γνώμη, ότι στις ευρωπαικές πόλεις τέτοιες εκδηλώσεις θεωρούνται περιθεωριακές
Επίσης, σας πληροφορώ ότι Σωματεία της Θεσσαλονίκης, άνδρες και γυναίκες με επεσκέφθησαν στην Ιερά Μητρόπολη και μου παρέδωσαν φάκελο 19.500 υπογραφών, εγκεκριμένων, διά των οποίων διαμαρτύρονται έντονα και δυναμικά κατά της παρουσίας και της προβολής των ομοφυλοφίλων στην πόλη μας, στη Θεσσαλονίκη. Τούς δικαιολογώ απόλυτα και συμφωνώ με τις απόψεις τους. Γιά τον σκοπό αυτό μάλιστα, πραγματοποιούν ανάλογη Εκδήλωση με σχετικές ομιλίες, στο προαύλιο του πολιούχου μας αγίου Δημητρίου, την ερχομένη Παρασκευή 20 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, στην οποία καλείσθε να μετάσχετε όλοι.

Τέλος, σημειώνω, ότι όσο και αν το θέμα είναι σοβαρότατο και εκκρηκτικό, εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν ασκούμε ποτέ βία. Γι’ αυτό ως Επίσκοπος δεν θα συστήσω ποτέ συγκρούσεις και τραυματισμούς εντός της κοινωνίας μας. Σας παρακαλώ, απομακρύνατε τα παιδιά σας και τους εαυτούς σας από τέτοιες ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις, διατυπώσατε παντού τις κάθετες αντιρρήσεις για το ομοφυλοφιλικό πάθος, και προσευχηθήτε για αυτούς τους ανθρώπους, για να απαλλαγούν από το πάθος τους, και να επιστρέψουν στη φυσιολογική ζωή, όπως την διδάσκει η πίστη μας και η παράδοσή μας.

Πάντως το άριστον θα ήτο, ο κ. Δήμαρχος να ματαιώση οριστικά την παρουσία αυτού του καρναβαλιού στον τόπο μας.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣΕτικέτες