Λιτανεία των λαβάρων της Αναστάσεως στην Ιερά Νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων και πλήθους πιστών, Τηνίων και επισκεπτών το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.
 Το Ιερό Ευαγγέλιο ανεγνώσθη σε πάνω από δέκα γλώσσες και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία των λαβάρων της Αναστάσεως του Ναού της Μεγαλόχαρης και των Ενοριών της πόλεως Τήνου.

 Στην μαρμάρινη εξέδρα της πλατείας «Παντανάσσης» τελέσθηκε δέηση και ανεγνώσθη ο Κατηχητικός Λόγος του Ιερού Χρυσοστόμου.
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’.
Ευχαρίστησε επίσης για τη συμμετοχή και την εν γένει συμβολή τους, από την κατάνυξη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος των Παθών του Κυρίου στην ένδοξη Ανάστασή Του, τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη και Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου κ. Δωρόθεο Β’, τους Εφημερίους και Διακόνους της ιεράς νήσου, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, τον Δήμαρχο Τήνου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο, τους Αντιδημάρχους και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου, τους Ένδοξους Διοικητές και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας στον χώρο αρμοδιότητός τους, την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη και την περί αυτήν Μοναστική Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου, τους Επιτρόπους των ενοριακών ιερών Ναών της Τήνου, τους Ιεροψάλτες, Διακονητές και Ιερόπαιδες των ιερών Ναών, το προσωπικό του Ιερού Ιδρύματος, το Κέντρο Υγείας Τήνου, τους υπαλλήλους του Δήμου Τήνου και τους εργαζομένους στην υπηρεσίας καθαριότητας, για την ομαλή και άρτια οργάνωση στην διακονία της τοπικής Εκκλησίας και των πιστών Τηνίων και προσκυνητών.
Επίσης ευχαρίστησε όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς, Τηνίους και επισκέπτες-προσκυνητές που κατέκλυσαν τους ιερούς Ναούς του νησιού και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, υγιεινά κι ευλογημένα.
Μετά το πέρας της τελετής τα λάβαρα εν πομπή επέστρεψαν στις Ενορίες τους.
Φωτογραφίες: Γιώργος Πολυκανδρίτης, Ελευθέριος ΑποστολόπουλοςΕτικέτες