Λιτανεία στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


του Σπύρου Παπαγεωργίου

Με κάθε επισημότητα ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο Μαρούσι επί τη Ιερά μνήμη των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά & Δαμιανού.

Χθες στον ομώνυμο ιερό ναό τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία η Λιτάνευση, της Ιεράς εικόνος των Αγίων στους δρόμους πέριξ της ενορίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμαρουσίου και με τη συμμετοχή πολλών ιερέων της Μητροπόλεως Κηφισίας και πλήθους πιστών.

Προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αρχιμ. π. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος μετέφερε τις ευλογίες του Ποιμενάρχου κ. Κυρίλλου.

Τον Πρωτοσύγκελλο αλλά και όλους τους ιερείς ευχαρίστησε για την τιμή και την παρουσία τους στην Πανήγυρη, ο προϊστάμενος του Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Δαμασκηνός Χρυσολωράς. Χρησιμοποίησε μάλιστα δύο αποφθέγματα των νεοανακηρυχθέντων Αγίων Πορφυρίου & Παϊσίου για την δύσκολη κατάσταση που διέρχεται η πατρίδα μας. «Αν χτυπήσεις την κυψέλη, οι μέλισσες βγαίνουν έξω και αρχίζουν να βουίζουν και γυρίζουν γύρω από την κυψέλη αναστατωμένες. Ύστερα η κατεύθυνσή τους θα εξαρτηθεί από τον άνεμο που θα φυσήξει. Αν φυσήξει βοριάς, θα πάνε μέσα. Δείγμα της μεγάλης σύγχυσης που βρίσκονται.»

Έκλεισε λέγοντας ότι «ο Θεός αγαπά την Ελλάδα και τους Έλληνες και δεν θα μας εγκαταλείψει. Ο Θεός δεν είναι ο τιμωρός, αλλά προσπαθεί με τις δοκιμασίες να μας συνετίσει, γιατί τον έχουμε ξεχάσει.»
Συγκινητική στιγμή της λιτανείας ήταν όταν κλήρος και λαός έψαλλαν όλοι μαζί τον Εθνικό ύμνο. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες