Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος Παναγίας της Ταυριώτισσας (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Μάρκου Παπαγεωργίου

Ολοκληρώθηκαν χθες, Σάββατο 1 Αυγούστου 2015, οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ταύρου για την Σύναξη της Παναγίας της Ταυριώτισσας, με την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας.

Χθες τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση είς την Υπεραγία Θεοτόκο. Στο Ιερό βήμα παρέστη, συμπροσευχόμενος και ο Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Ιωακείμ, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Πλήθος κόσμου προσήλθε στον Ναό, για να εορτάσει την ημέρα αυτή που σηματοδοτεί την αρχή του Δεκαπενταύγουστου. Ο Δήμος Ταύρου πανηγυρίζει την ημέρα αυτή, καθώς η Εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε το 1922, από κατοίκους του Ταύρου της Μικράς Ασίας, στον Ταύρο της Αττικής και με θαυματουργικό τρόπο, η Παναγία αποκαλύφθηκε στους ευσεβείς ενορίτες του Αγίου Γεωργίου.

Λίγο πριν την απόλυση, ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Καμπίτσης, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου, για την μέριμνα όσων αφορά την λιτανεία της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ταυριώτισσας, την Φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος, που παρά τη δύσκολη αυτή περίοδο συνόδευσε την Εικόνα, τις νέες του Λυκείου των Ελληνίδων «Μεγαρίτισες», που με παραδοσιακές ενδυμασίες πλαισίωσαν τη λιτανεία, τους νέους και τις νέες του Μικρασιατικού Πολιτιστικού και Προοδευτικού Συλλόγου «Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος» από το Μελί-Μεγάρων, τους νέους και τις νέες των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας, καθώς και όλους όσους εργάστηκαν για να έλθει εις πέρας η αποψινή πανήγυρη. Ευχήθηκε η Κυρία Θεοτόκος να πρεσβεύει στον Θρόνο του Θεού για όλους εμάς και την πατρίδα μας.

IMG_7631.JPG
IMG_7716.JPG
IMG_7717.JPG
IMG_7723.JPG
IMG_7725.JPG
IMG_7727.JPG
IMG_7735.JPG
IMG_7738.JPG
IMG_7749.JPG
IMG_7764.JPG
IMG_7774.JPG
IMG_7783.JPG
IMG_7784.JPG


Ετικέτες