Λεπτές ισορροπίες για το νέο Μητροπολίτη Γρεβενών

Loading...


«Χοντραίνει» το παιχνίδι όσον αφορά την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Γρεβενών όσο πλησιάζει μάλιστα και η συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μετά την προ μηνών παρέμβαση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος υπέρ του Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρου Κολοκυθά, ήρθαν οι «ευλογίες» του Μητροπολίτου Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιου για τον Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Πουλή, ο οποίος δραστηριοποιείται στη δική του μητροπολιτική περιφέρεια. Ο κ. Αμβρόσιος μάλιστα απέστειλε και σχετικη΄επιστολη΄στον Αρχιεπίσκοπο και στους Ιεράρχες. 

Κι όλα αυτά ενώ ακόμη δεν φαίνεται να έχει πάρει θέση ανοιχτά το Φανάρι υπερ κάποιου υποψηφίου μιας και η Μητρόπολη Γρεβενών ανήκει στις Νέες Χώρες και όπως διεμήνυσε πρόσφατα ο Οικουμενικός Πατριάρχης «οι Νέες Χώρες μας ανήκουν»….

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή Αμβρόσιου: 

 Προς τον Μακαριώτατον
Αρχιεπίσκοπον Αθηνων και πάσης Ελλάδος Κύριον κ. Ιερώνυμον
Πρόεδρον της Ιεράς Συνόδου της Ι.Σ.Ι.
Ιω. Γενναδίου, 14 115 21 ΑΘΗΝΑΣ
και τους Σεβ. Μητροπολίτας της Εκκλησίας της Ελλάδος -Μέλη της Ι.Σ.Ι. ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΔΡΑΣ ΤΩΝ Διά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των

Μακαριώτατε,
Σεβασμιώτατοι εν Χριστώ Αδελφοί,

Λόγοι συνειδήσεως με υποχρεώνουν να Σας απευθύνω την παρούσαν. Πρόκειται διά την πλήρωσιν της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών, περί της οποίας θα ψηφίσωμεν κατά την προσεχή Συνέλευσιν ημών μηνός Οκτωβρίου.

Από της ημέρας, καθ’ ην εχήρευσεν η Μητρόπολις αύτη δημοσιεύματα εφημερίδων εκδιδομένων εις τα Γρεβενά προβάλλουν ως υποψήφιον της Μητροπόλεως τον Πανοσιολογιώτατον Αρχιμ. π. Καλλίνικον Πουλήν, Ιεροκήρυκα της κληρωθείσης μοι Επαρχίας και Καθηγούμενον της ιστορικής Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας. Εντύπωσιν μας προκαλεί το γεγονός, ότι η προβολή του ως είρηται εκλεκτού Συνεργάτου ημών ως υποψηφίου διά τα Γρεβενά ακολούθως εγένετο και υπό εφημερίδων του Αθηναικού και του Επαρχιακού, ως και του ηλεκτρονικού, Τύπου! Εν όψει των ανωτέρω επιθυμώ να Σας γνωρίσω τα ακόλουθα:

Εν βάρει της επισκοπικής μου συνειδήσεως Σας διαβεβαιώ, ότι τα δημοσιεύματα ταύτα προήλθον αυθορμήτως εκ τοπικών παραγόντων αγνώστων εις ημάς και –βεβαίως- άνευ ουδεμιάς συμμετοχής ημών ή και του δι’αυτών προβαλλομένου Κληρικού μας. Άρα μας παρέχουν την αφορμήν διά σκέψεις ωριμωτέρας. Μήπως η προβολή του π. Καλλινίκου είναι μία παρέμβασις της θείας Προνοίας υπέρ του συγκεκριμένου κληρικού;

Σας διαβεβαιώ επίσης, ότι ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Καλλίνικος Πουλής είναι ένας σεμνός και ενάρετος Κληρικός μας, διαθέτει ικανήν πείραν, απολαμβάνει του σεβασμού του χριστεπωνύμου Πληρώματος της Μητροπόλεώς μας, διαθέτει δε όλα τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα διά να αναλάβη τα πολυ-ϋπεύθυνα καθήκοντα του Μητροπολίτου, εκλεγόμενος εις την χηρεύουσαν Μητρόπολιν Γρεβενών.

Συνεπώς η εκλογή αυτού ως Μητροπολίτου της χηρευούσης Επαρχίας Γρεβενών μόνον χαράν και ευφροσύνην θα προσφέρη εις την καρδίαν μας.

Ταύτα εθεώρησα αναγκαίον να θέσω υπ‘ όψιν Υμών, παρακαλών διά τα καθ’ Υμάς. Επί δε τούτοις διατελώ.

Ελάχιστος εν Χριστώ αδελφός

+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ΑμβρόσιοςΕτικέτες