Λαοθάλασσα πιστών για τον πατέρα Γερβάσιο-Φώναζαν «Άγιος, Άγιος»-Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις (ΦΩΤΟ)

Loading...


Κορυφώθηκαν με την αφιερωματική εκδήλωση προς τιμήν και εις μνήμην του οσιακώς, προ 50 ετών, τελειωθέντος πνευματικού Διδασκάλου και Ιεροκήρυκος των Πατρών, αοιδίμου π. Γερβασίου Παρασκευοπούλου.

Μετά την ανακομιδή των λειψάνων του, που έγινε την Κυριακή 29.6.2014 με την συμμετοχή χιλιάδων Πατρινών, οι οποίοι εκραύγαζαν με ιερό παλμό «Άγιος!, Άγιος!, Άγιος!» και την εξόχως συγκινητική ομιλία του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία και την άλλη ημέρα 30.6.2014, πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής των Κατασκηνώσεων, που ίδρυσε ο αοίδιμος Γέροντας, και όπου ετοποθετήθησαν τα ηγιασμένα οστέα του.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφερθείς με γλαφυρότητα στην μεγάλη προσωπικότητα του π. Γερβασίου, ως και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Πλήθη πιστών κατέφθαναν κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, αλλά και καθ’ όλην την ημέρα, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στον αγαπημένο τους πνευματικό πατέρα, στον «Παπούλη» των Πατρών, τον μακαριστό π. Γερβάσιο.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας προσήλθαν και προσέρχονται, για να γονατίσουν μπροστά στην λάρνακα με τα οστά του π. Γερβασίου, τα οποία ραίνουν με άνθη από την Πατραική γη και με μύρα.

Συγκινητική ήτο στην Θεία Λειτουργία η παρουσία των συγχωριανών του, με επικεφαλής τον Ιερέα τους, τον Πρόεδρο της Κοινότητος Νυμφασίας και τον Πρόεδρο του Συλλόγου των απανταχού Νυμφασίων.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ετελέσθη Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής των Κατασκηνώσεων της Αναπλαστικής Σχολής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών και εν συνεχεία στο αίθριο των Κατασκηνώσεων, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του π. Γερβασίου, που περιελάμβανε ύμνους, ποιήματα, ως και προβολή βίντεο με την ζωή και την δράση του ηγιασμένου Γέροντος.Ετικέτες