Λαμπρό Συλλείτουργο στα Ιωάννινα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την πρέπουσα επισημότητα και θρησκευτική λαμπρότητα η πόλη των Ιωαννίνων υποδέχθηκε τεμάχιο ιερού Λειψάνου της Οσίας μητρός ημών Θεοδώρας της Βασιλίσσης.

Το Ιερό λείψανο μετέφερε στα Ιωάννινα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος και υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Αρχιμανδρειό) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος μετά του κλήρου, του Δημάρχου Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα και πλήθους πιστού λαού.

Στη συνέχεια τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Ιγνατίου.

Την Κυριακή το πρωί τελέσθηκαν ο Όρθρος και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.

Τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, εξέφρασε την χαρά και ικανοποίηση που ένα μικρό μέρος από το σεπτό λείψανο της Αγίας Θεοδώρας βρίσκεται πλέον στην ιστορική πόλη των Ιωαννίνων.

Ένα αίτημα πολλών ενοριτών και κατοίκων της πόλεως, εκπληρώθηκε κατόπιν ευγενούς παρακλήσεως του τοπικού ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου κ. Μαξίμου.

Οι άγιοι της Εκκλησίας –τόνισε ο Σεβασμιώτατος- είναι το αποκούμπι μας στις δύσκολες στιγμές που περνούμε ως έθνος καθώς πολλά μπορούμε να διδαχθούμε και να αντλήσουμε από την αγωνιστική και αγιοπνευματική τους ζωή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Μητροπολίτη Άρτης για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του ευσεβούς λαού των Ιωαννίνων, κομίζοντας θεάρεστη ευλογία στην πόλη και την Ενορία του Αρχιμανδρειού όπου και θα παραμείνει το Ιερό Λείψανο της Αγίας Θεοδώρας.

artis_ioannin2.jpg
artis_ioannin3.jpg
artis_ioannin4.jpg
artis_ioannin7.jpg
artis_ioannin9.jpg
artis_ioannin11.jpg
artis_ioannin14.jpg
artis_ioannin18.jpg
artis_ioannin22.jpg


Ετικέτες