Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Αρτα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την δέουσα ιεροπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Αρτης.

Το Σάββατο το απόγευμα εψάλη ο Αναστάσιμος Εσπερινός μετά της Ακολουθίας του Αγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου. Την Κυριακή (του Αντιπάσχα) το πρωί τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη. Ωφέλιμο και εποικοδομητικό λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος Πάτρας, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Περάματος της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, ο οποίος ευρέθη στην Άρτα συνοδεύοντας εκδρομείς της Ενορίας του.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε στο σύντομο πέρασμά του από την Μητρόπολή μας και τις αδελφικές γνωριμίες που ανέπτυξε συναναστρεφόμενος αγαπημένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο εορτάζων Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας π. Θεολόγος, εις τον οποίο ευχήθηκε επί έτη πολλά να εργάζεται πνευματικά και καρποφόρα στον ευλογημένο χώρο της Εκκλησίας, φέροντας επαξίως το όνομα του Ευαγγελιστού της αγάπης.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ.Ιγνάτιος, έντονα συγκινημένος και ενθυμούμενος αγαπημένα πρόσωπα που σημάδεψαν με το πέρασμά τους την πνευματική δράση του ευλογημένου χώρου του Αγίου Ιωάννου, προέτρεψε τον πιστό λαό να εξακολουθήσει να στηρίζει με σθένος την προσπάθεια που κάνει η Μητρόπολη με το κατηχητικό και ιεραποστολικό έργο της, ευχόμενος με τη σειρά του στον π. Θεολόγο μακροημέρευση και δύναμη στο έργο του, δια πρεσβειών του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Στο τέλος της Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελλος δίδοντας το αντίδωρο, έλαβε τις ευχές των κληρικών και του ευσεβούς λαού της Μητροπόλεως Αρτης.

_MG_2465.JPG
_MG_2478.JPG
_MG_2514.JPG
_MG_2559.JPG
_MG_2639.JPG
_MG_2669.JPG
_MG_2770.JPG
_MG_2788.JPG
_MG_2844.JPG
_MG_2859.JPG
_MG_2965.JPG