Λαμπρός εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στη Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σήμερα το πρωί, στην ιστορική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής έλαβε χώρα, σύμφωνα με την παράδοση του Τόπου, ο επίσημος εορτασμός της Σύναξης των Τριών Ιεραρχών, με την Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος,

 συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Πόλεωςκαι συμμετείχαν οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Ζημιανίτης και της Δευτεροβάθμιας κ. Αικατερίνη Καραμάνου, ο νεοεκλεγείς Βουλευτής κ. Γεώργιος Ακριώτης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης με συνεργάτες του, εκπρόσωποι Φορέων της Πόλεως Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές και Καθηγητές Σχολείων της Χαλκίδος, και αντιπροσωπείες μαθητών από όλα τα Σχολεία, με τις σημαίες τους.

Στη διάρκεια του Κοινωνικού, μίλησε θαυμάσια η Θεολόγος Καθηγήτρια κ. Βασιλική Κωνσταντινάκη – Διευθύντρια του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδος, η οποία, με λόγο σύγχρονο και βαθιά εκκλησιαστικό, αναφέρθηκε στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στην Παιδεία, αλλά και στην ανθρωπότητα ευρύτερα, χαρακτηρίζοντάς τους, ως ανθρώπους που γνώριζαν να συνδυάζουν την θεωρία και την πράξη.
Στην Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Αρτοκλασία, την οποία προσέφεραν οι Διευθύνσεις Εκπαιδεύσεως, υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων στα Σχολεία μας, καθώς και Ιερό Μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους ευεργέτες, δωρητές, διδάσκοντες και διδασκομένους στο χώρο της Παιδείας.
Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε και συνεχάρη τις Διευθύνσεις Εκπαιδεύσεως και τους διδάσκοντες για την παρουσία τους, την τιμή προς τους Τρείς Ιεράρχες και δημοσίως επαίνεσε το ιερό έργο της διδασκαλίας των παιδιών, την εκλεκτή ομιλήτρια κ. Κωνσταντινάκη για την θαυμάσια ομιλία της, τους μαθητές και τις μαθήτριες για την υποδειγματική παρουσία και συμπροσευχή τους στον Ι. Ναό και την συμμετοχή τους στην Θεία Κοινωνία, ενώ τους κάλεσε να αγαπήσουν την μάθηση, την ελληνική γλώσσα και την Πατρίδα μας.
Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού, όπου υπήρξε η δυνατότητα της συζήτησης και της ζεστής και καρδιακής επικοινωνίας όλων.


 Ετικέτες