Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στον Κλαδά Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ιερούργησε στον φερώνυμο Ιερό ναό στον Κλαδά συνεπικουρούμενος από ιερείς της περιοχής και τους διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Στο κήρυγμά του ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στον μαρτυρικό βίο του Αγίου Δημητρίου και στο πάθος με το οποίο αγάπησε το Θεό προτρέποντας τους ευσεβείς Χριστιανούς να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο, έτσι ώστε με βαθιά πίστη και θυσιαστική αγάπη να καταφέρνουν να υπερκερνούν τα όποια εμπόδια συναντούν στη ζωή τους.

Ο Σεβασμιώτατος κατακλείοντας την ομιλία του εκθείασε τον εφημέριο της Ενορίας Κλαδά και Αρχιερατικό Επίτροπο Βρεσθένης Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Μιχαλόχρηστα για την πολυετή προσφορά του στην Ενορία, αλλά και στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως. Επίσης ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Δήμαρχο Δ. Σπάρτης κ. Ευάγγελο Βαλιώτη, τους ιερείς, το πολυπληθές εκκλησίασμα καθώς και τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Κλαδά, που με ιδιαίτερη ευλάβεια παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους.

Από την πλευρά του ο π. Βασίλειος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Ποιμενάρχη καθώς και τον Δήμαρχο κ. Βαλιώτη για την παρουσία του, αλλά και για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να εκτελεστούν εργασίες διαμόρφωσης στον περιβάλλοντα χώρο του ναού.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος χοροστάτησε σε Πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Παπαδιανίκων.

2610spart.jpg
2610spart1.jpg
2610spart2.jpg
2610spart3.jpg
2610spart4.jpg
2610spart55.jpg


Ετικέτες