Λαμπρός εορτασμός Ι.Ν Αγίου Αποστόλου Θωμά Λάρισας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Του Ηλία Προύφα
ilproufas@gmail.com

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη ολοκληρώθηκαν οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου Θωμά στον ομώνυμο ενοριακό ιερό ναό της Λάρισας.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν όπως κάθε χρόνο το Σάββατο παραμονή της εορτής όπου τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

Σήμερα Κυριακή κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε η ακολουθία του όρθρου και κατόπιν Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Π. Αχίλλειος Τσούτσουρας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σωτήριο ομολογία του Αποστόλου Θωμά.

Σήμερα το απόγευμα και μετά τον εσπερινό και την παράκληση προς τον Άγιο πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας του Αποστόλου Θωμά στους δρόμους της συνοικίας ολοκληρώνοντας τις φετινές θρησκευτικές εκδηλώσεις. Μετά την απόλυση και την προσκύνηση των πιστών με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου της συνοικίας πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις από χορευτικά συγκροτήματα της πόλης.

Δείτε φωτό:

 

 

 

 Ετικέτες