Λαμπρή υποδοχή της Παναγίας της «Μικρασιάτισσας» στο Ι. Ησυχαστήριο «Παναγία Άξιον Εστιν» Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως 3 Απριλίου 2016

Εκατοντάδες πιστοί έφθασαν στο Ιερόν Ησυχαστήριον με λεωφορεία και Ι.Χ. για να υποδεχθούν την Μητέρα του Θεού.

 Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας ακολούθησε τους πρόσφυγες από την Καππαδοκία και έφθασε μαζί τους στην Ελεύθερη Πατρίδα το 1924. Σύλλογοι Μικρασιατών με παραδοσιακές στολές, Ιερείς και Μοναχοί μαζί με τις Μοναχές του Ιερού Ησυχαστηρίου και πλήθος κόσμου υποδέχθηκαν την Μικρασιάτισσα. Σε όλη αυτή την πανηγυρική υποδοχή προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.Ιωάννης.

Μαζί με τους εκατοντάδες πιστούς, το «παρών» έδωσαν και ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης κ.Νικόλαος Μπαντουβάκης, ο Αντιδήμαρχος Παιονίας κ.Ιωάννης Αδαμόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ωραιοκάστρου κ.Γεώργιος Λαζαρίδης.

Η πομπή κατευθύνθηκε προς τον Ναό της Παναγίας «Άξιόν Εστιν», όπου εψάλη ο Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ.Ιωάννης ομίλησε στους πιστούς για την σημασία του Σταυρού στη ζωή μας. Αναφέρθηκε επίσης για την μεγάλη ευλογία προς το Ιερό Ησυχαστήριο να υποδεχθεί την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της «Μικρασιάτισσας».

Η εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή 10 Απριλίου (Δ΄ Νηστειών) στο Ιερόν Ησυχαστήριο. Μετά τον Εσπερινό η εικόνα θα αναχωρήσει για το Ιερόν Κοινόβιον του Οσίου Νικοδήμου, στον Πεντάλοφο Παιονίας του Νομού Κιλκίς.
 

 

 

 

 

 Ετικέτες