Λαμπρή υποδοχή της Παναγίας Μαλεβής στο Βόλο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ιερά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος υποδέχθηκε σήμερα, για πρώτη φορά, την πανσεβάσμια και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Μαλεβής, την οποία κόμισε στο Βόλο ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας & Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Η έλευση της Ιεράς Εικόνος λαμπρύνει τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Η υποδοχή της Παναγίας Μαλεβής έγινε στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, από τον Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Ιγνάτιο, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και μεγίστου πλήθους πιστού λαού, ενώ παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ, Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Στρατιωτικών Αρχών.

Κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβ. κ. Αλέξανδρος, τον οποίο προσφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, επισημαίνοντας την ευγνωμοσύνη της Τοπικής μας Εκκλησίας για την έλευση του μεγάλου θησαυρού, της Μυροβλύτισσας Παναγίας Μαλεβής στον τόπο μας, «της βασίλισσας των καρδιών μας. Η Παναγία ήρθε σε μια εποχή, που τόσο την έχουμε όλοι μας ανάγκη, εποχή θλίψεως και αναγκών…»

Ο Σεβ. Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, στο κήρυγμά του επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η Παναγία μας θέλησε να τοποθετήσει σε συγκεκριμένους τόπους ιερά και θαυματουργά εικονίσματά της, για να μπορούμε οι πιστοί να καταφεύγουμε στη χάρη Της και να ζητούμε την βοήθειά Της, την προστασία και την σκέπη Της, γιατί την νιώθουμε Μητέρα μας…». Ο κ. Αλέξανδρος ευχήθηκε η Παναγία Μαλεβή να σκέπει και να εμπνέει την Αρχιερατική διακονία του εορτάζοντος Ποιμενάρχου, αλλά και να προστατεύει και παρηγορεί τον λαό μας.

Ανώτατη Τιμητική Διάκριση στον Πρωτ. Στυλιανό Ανανιάδη

Κατά τη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος απέδωσε την Ανώτατη Τιμητή Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, σε έναν γέροντα Κληρικό της Τοπικής Εκκλησία, εις ένδειξιν ευγνωμοσύνης για την όλη διακονία του. Εφέτος η Τιμητική Διάκριση απονεμήθηκε στον πολιό ιερέα και παλαίμαχο Εκπαιδευτικό Πρωτ. Στυλιανό Ανανιάδη, ο οποίος, επί σειρά ετών υπηρέτησε την Εκπαίδευση και σε ώριμη ηλικία εισήχθη στον Ιερό Κλήρο, αναλαμβάνοντας σημαντική ιεροκηρυκτική και πνευματική, ως εξομολόγος, διακονία. Αναφερόμενος στο πρόσωπο του τιμωμένου, ο κ. Ιγνάτιος εξήρε το ήθος του, την θεολογική του πληρότητα και εμπειρία, καθώς και το πολυσήμαντο ιερατικό του έργο.

Από τη μεριά του ο π. Στυλιανός ευχαρίστησε από καρδιάς για την υψίστη τιμή και αφιέρωσε τον Σταυρό της Ανώτατης Διακρίσεως στους μελλοντικούς Κληρικούς και εκπαιδευτικούς, «που θα θελήσουν να αναλάβουν τον βαρύ σταυρό είτε της ιερατικής, είτε της εκπαιδευτικής διακονίας».

Φωτογραφίες: Χρήστος Βασιλείου, Λάρισα

malevi_1.JPG
malevi_11.JPG
malevi_12.JPG
malevi_2.JPG
malevi_3.JPG
malevi_4.JPG
malevi_5.JPG
malevi_6.JPG
malevi_icon.jpg
malevi_10.JPG
malevi_7.JPG


Ετικέτες