Λαμπρή πανήγυρις στην Ι.Μ. Αγίου Προδρόμου Μακρυνού (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κάθε μοναστηριακή κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια επερατώθη η πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Μακρυνού της Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνας κατά το διήμερον 24 και 25 Μαΐου (εορτή Γ΄ ευρέσεως τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου).

Προσκεκλημένοι του οικείου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος διά την ακολουθίαν του Εσπερινού οι Αρχιερείς Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ χοροστατών και οι Σεβ. Μητροπολίται Ζιχνών και Νεροκοπίου κ.κ. Ιερόθεος, Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος και ο επιχώριος Ποιμενάρχης κ.κ. Κωνσταντίνος.

Την κυριώνυμον ημέραν, λόγω της συγκλήσεως της ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, συλλειτούργησαν ο οικείος Ποιμενάρχης μετά του βοηθού Επισκόπου θεοφιλεστάτου Ελευσίνος κ.κ. Δωρόθεου. Το εσπέρας ανήμερα κατά την ακολουθίαν του μεθεόρτου Εσπερινού και του Κτητορικού Μνημοσύνου εχοροστάτησε ο σεπτός Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων.

Καθ’ όλας τας ιεράς ακολουθίας συμμετείχον αρκετοί κληρικοί και η τοπική Δημοτική Αρχή.

Ο ιερός μελισσώνας προεξαρχούσης της οσιολογιωτάτης γεροντίσσης Μακρίνας εφιλοξένησαν άπαντας τους Κληρικούς και τους προσκυνητάς, όπως αρμόζει εις την μοναχικήν ξενίαν.

IMG_4837.JPG
IMG_4840.JPG
IMG_4841.JPG
IMG_4843.JPG
IMG_4845.JPG
IMG_4847.JPG
IMG_4848.JPG
IMG_4853.JPG
IMG_4855.JPG
IMG_4859.JPG
IMG_4860.JPG