Λαμπρά πανήγυρις της Αγ. Κυριακής στο νησί της Μυκόνου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ προεξήρχε χθες του Πανηγυρικού Εσπερινού και σήμερα ιερούργησε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, Χώρας Μυκόνου, παρουσία των Αντιδημάρχων και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου και πλήθους Μυκονίων πιστών και παρεπιδημούντων συνεορταστών και εν συνεχεία προέστη της λιτανεύσεως της ιεράς εικόνος της Αγίας Κυριακής στα γραφικά δρομάκια της Μυκόνου.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού τόνισε ότι σήμερα είναι ημέρα προσευχής όλων για την Πατρίδα μας, η οποία αντιμετωπίζει κρίσιμες, αναφέρθηκε στην τιμώμενη Αγία Κυριακή, λέγοντας ότι ετίμησε το συνώνυμο με την ημέρα του Κυρίου όνομά της, «ιερουργώντας» καθημερινά το Μυστήριο της Πίστεως και της Αγάπης προς το Θεό και τον Άνθρωπο, μη φεισθεῖσα ουδέ του ιδίου σώματος και αίματος.

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τόν Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη για την ευδόκιμο διακονία του, την ανύστακτη μέριμνά του για την Ενορία του και για την, παρά τις υπάρχουσες δυσκολίες, έμπρακτη αγάπη του προς τον συνάνθρωπο.