Λαμπρά Θεοφάνεια στην Καλαμάτα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην ηλιόλουστη Καλαμάτα.

Νωρίς το πρωί, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού, στην παραλία της πόλης.

Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια λιτανευτική πομπή με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο, η οποία κατευθύνθηκε στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού, όπου έλαβε χώρα η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων.

Αρκετοί κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Τυχερός στάθηκε ο δεκαοχτάχρονος Ιωάννης Τσάκωνας.
Κατά την τελετή, τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα του 9ου Σ.Π. Καλαμάτας και η φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, ενώ την εικόνα της Βαπτίσεως του Χριστού έφεραν επ’ ώμοις άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς, ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε υγεία, καλή χρονιά και πλούσια την ευλογία του επιφανέντος Χριστού.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι βουλευτές του νομού Π. Κοζομπόλη, Π. Κωνσταντινέας, Δ. Κουκούτσης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, ο δήμαρχος Καλαμάτας π. Νίκας, οι πρ. βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος και Δ. Σαμπαζιώτης, ο Υποδιοικητής της 120 Π.Ε.Α. Σμήναρχος Αλ. Κεφαλάς, ο Υποδιοικητής του 9ου Σ.Π. Αντισυνταγματάρχης Δ. Λυμπερέας, ο Λιμενάρχης Καλαμάτας Πλοίαρχος Π. Μποτίνης, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Αστυν. Δ/ντης Γ. Μοσχόπουλος, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κι εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

GTS_2237.jpg
GTS_2259.jpg
GTS_2295.jpg
GTS_2355.jpg
GTS_2405.jpg
GTS_2420.jpg
GTS_2426.jpg
GTS_2455.jpg
GTS_2463.jpg
GTS_2479.jpg
GTS_2492.jpg
GTS_2530.jpg
GTS_2539.jpg


Ετικέτες