Λαμπρά εγκαίνια ναού της ενορίας του Βασιλουδίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τα εγκαίνια του πάνσεπτου και περικαλλούς Ιερού Ναού της ενορίας του Βασιλουδίου, ο οποίος είναι αφιερωμένος εις την Κοίμηση της Θεοτόκου και στους Αγίους Ισαποστόλους και ενδόξους Βασιλείς Κωνσταντίνο και Ελένη καθώς και του Ιερού Παρεκκλησίου που ευρίσκεται εντός του Ναού και αφιερωθεί εις τον Ευαγγελιστή Λούκα, τον Ιατρό και Αγιαγράφο, ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης το πρωί της 18ης του μηνός Οκτωβρίου 2014.

Την παραμονή των εγκαινίων, Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ε.έ., εκομίσθησαν υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου τα Μαρτυρικά Λείψανα και εναποτέθηκαν επί του Αγίου Δισκαρίου όπως ορίζει το τυπικό των Εγκαινίων, ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων η οποία περιέχει Μαρτυρικά τροπάρια εντός του Ιερού Βήματος και εν συνεχεία τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός κατά την διάρκεια του οποίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος, αναφέρθηκε στην σημασία των Εγκαινίων τονίζοντας πως οι Μάρτυρες και οι Νεομάρτυρες των οποίων τα Λείψανα τοποθετούνται εντός του φυτού της Αγίας Τραπέζης θα πρέπει να είναι φωτεινά παραδείγματα και οδοδείκτες στην ζωή του κάθε ανθρώπου.

Το πρωί του Σαββάτου 18 Οκτωβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, εις την οποία εψάλλει ο Κανόνας των Εγκαινίων, καθώς και οι Κανόνες των τιμωμένων Αγίων της ενορίας του Βασιλουδίου και εν συνεχεία ο ακολούθησε με κάθε επισημότητα και συμφώνος με την Εκκλησιαστική Τάξη η Τελετή Εγκαινίων του Ναού καθώς και η Πρώτη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Τα αναλόγια του Ναού λάμπρυναν με την παρουσία τους η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς μας Μητροπόλεως και η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κορδελιού, οι οποίες και απέδωσαν με ξεχωριστό τρόπο τους προβλεπόμενους ύμνους, κανόνες και τροπάρια.
Στην ομιλία του, προς το πολυάριθμο εκκλησίασμα το οποίο προσήλθε για να παραστεί συμπροσευχόμενο στο σπουδαίο αυτό γεγονός της επαρχίας μας, μεταξύ αυτών ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Δημοτικής αλλά και της Τοπικής Κοινότητος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης υπογράμμισε το γεγονός ότι πρέπει να δεχόμαστε όλοι στην καρδιά μας, την ανακαινιστική Χάρη των Ιερών Εγκαινίων ώστε να μέσο αυτών, να αρχίσουμε και εμείς την εσωτερική ανακαίνιση μας με σκοπό να γίνουμε άνθρωποι του Θεού γεμάτοι με το φρόνημα της Καινής Κτίσεως Του, και έχοντας παράλληλα περιεχόμενο ζωής ταυτίζοντας την ζωή μας με τον Θεό, καταφέρνοντας να ζούμε συνεχώς, μέσα από τον εγκαινιασμό της ψυχής μας, το καινούργιο βίωμα της χάριτος και ευλογίας που μας παρέχει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Προ της Απολύσεως της Πανηγυρικής Πρώτης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, μνημόνευσε ο προκάτοχο του κυρό Σπυρίδων, επί των ημερών του οποίου θεμελιώθηκε ο περικαλλής Ιερός Ναός της ενορίας του Βασιλουδίου, καθώς και όλους όσους εκοπίασαν και προσέφεραν τα μέγιστα εμφανώς και αφανώς, όλα αυτά τα χρόνια για να οδηγηθούμε στην σημερινή μεγάλη ημέρα της πνευματικής αναψυχής των Εγκαινίων, ενώ δεν παρέλειψε να τιμήσει και τον κ. Ανέστη Παπαδόπουλο για την μεγάλη του προσφορά και βοήθεια που πρόσφερε ώστε να αναγερθεί ο Ιερός Ναός.

Εις τους δύο Ιερείς που διακονούν στον νεοεγκαινιασμένο Ιερό Ναό, επίδωσε στον μεν πρώτο ο οποίος είναι και ο Ιερατικός Προϊστάμενος Πρεσβύτερο π. Ιωάννη Μυλωνά το οφίκκιον του Πρωτοπρεσβυτέρου, στον δε δεύτερο Ιερομόναχο π. Ιγνάτιο Ομιλιάδη το οφίκκιον του Αρχιμανδρίτου, προτρέποντας τους από κοινού να συνεχίσουν το πλούσιο κατά Θεό πνευματικό έργο που επιτελούν εις την ενορία του Βασιλουδίου.


 Ετικέτες