Λαγκαδά Ιωάννης: Οι Άγιοι είναι φίλοι μας, ας μιμηθούμε το παράδειγμά τους (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας 20 του μηνός Οκτωβρίου 2014, οι εόρτιες Λατρευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει εξ αφορμής του γεγονός της συμπληρώσεως 270 ετών από της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού των Αγίων Γεωργίου και Δημητρίου, η τοπική ενορία της κωμοπόλεως του Μελισσοχωρίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Οι εόρτιες εκδηλώσεις ξεκίνησαν, με την υποδοχή έμπροσθεν του Ιερού Ναού, της Θαυματουργού εικόνος της Παναγίας του Καζάν, των Σεπτών και Χαριτοβρύτων Ιερών Λειψάνων των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Δημητρίου του Μυροβλύτου και Γεωργίου του Τροπαιοφόρου καθώς και Λύθρον το οποίο περιέχει Χώμα και Αίμα του Αγίου Δημητρίου.

Τα Ιερά Κειμήλια εκομίσθησαν από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ευσέβιο Σπουργίτη και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρτίτη π. Ισάακ Τσαπόγλου.

Εν συνεχεία εψάλη Δέησις και κατόπιν ετελέσθη η Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Δευτέρας της λεγομένης Μεγάλης Εβδομάδας του Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, προς τους παριστάμενους Πιστούς οι οποίοι κατέκλισαν τον Ιερό Ναό του Μελισσοχωρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθη εκτενώς στο ιστορικό πλαίσιο της αναβιώσεως και καθιερώσεως από τον μακαριστό Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων Β΄ Χρυσοφάκη, της Μεγάλης Εβδομάδος του Αγίου Δημητρίου καθώς επίσης και στις δύο μεγάλες μορφές των Μεγαλομαρτύρων Αγίων Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Δημητρίου του Μυροβλύτου, τονίζοντας ότι η Εκκλησία μας είναι Εκκλησία Μαρτύρων, είναι Εκκλησία με Πίστη στερεωμένη πάνω στην Θυσία του Αίματος και αυτή την Πίστη που είναι το καύχημα και το βίωμα μας της ζωή μας έχουμε ως Ιερά κληρονομιά να φυλάσσουμε ως παρακαταθήκη.
Όλοι πρέπει αυτές τις ημέρες να της εορτάσουμε με επίγνωση της Ιερότητας των γεγονότων εκείνων, διότι η ζωή και το μαρτύριο των δύο Αγίων είναι γεγονός εκείνο που μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει και εμείς να ακολουθήσουμε.

Οι δύο Τροπαιοφόροι, οι δύο Μεγαλομάρτυρες, τα δύο αυτά παλικάρια, οι Άγιοι Γεώργιος και Δημήτριος δεν δίστασαν, αν και αξιωματούχοι του ρωμαϊκού στρατεύματος να ανταλλάξουν την δόξα του μάταιου τούτου κόσμου με την δόξα του Ουρανού και να είναι σήμερα ζώντες και παρόντες καθημερινά στην ζωή μας σαν παραδείγματα μεγάλων ευεργετών της αγάπης του Θεού.

 Οι Άγιοι είναι οι φίλοι μας και είναι εκείνοι που μας προστατεύουν, είναι εκείνοι που πρεσβεύουν για εμάς, προσεύχονται για εμάς, είναι εκείνοι που δείχνουν σε εμάς τον δρόμο της πορείας που οδηγεί στην χαρά του Παραδείσου και στην σωτηρία των ψυχών μας.
Αυτών τα παραδείγματα ζωής ας μιμηθούμε όλοι μας και ας μην επηρεαζόμαστε από τα κακά πρότυπα που προβάλλονται και κατακλύζουν την επικαιρότητα.
Η ζωή των Αγίων είναι η ζωή της Εκκλησίας και η ζωή της Εκκλησίας είναι η ζωή των Αγίων.  Ετικέτες