Λήξη κατηχητικών της Ενορίας Αγίου Ιωάννου Χανίων!(ΦΩΤΟ)

Loading...


Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητρ. Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού, του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του εφημερίου της Ενορίας Αγίου Ιωάννου Χανίων Πρωτ. Εμμανουήλ Τζατζάνη, κληρικών της Μητροπόλεως Κυδωνίας και τη συμμετοχή πολλών παιδιών πραγματοποιήθηκε η λήξη των κατηχητικών συνάξεων της ενορίας Αγίου Ιωάννου στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος στα Λενταριανά Χανίων.

Η εκδήλωση ήταν πλημμυρισμένη από ευχάριστες μελωδικές παιδικές φωνές των νεαρών κατηχουμένων, που τραγούδησαν, απήγγειλαν ποιήματα, χόρεψαν και έπαιξαν.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη αξία των κατηχητικών σχολείων, για τα παιδιά, σε μία εποχή που βομβαρδίζεται συνεχώς από λάθος πρότυπα και ιδέες. Τα κατηχητικά σχολεία προσφέρουν σημαντικά εφόδια στον μαθητή, τον θωρακίζουν να ανταποκριθεί με αγάπη και πίστη προς τον Θεό, στα δύσκολα προβλήματα και προκλήσεις τις εποχής.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου σπουδαίο ρόλο έχει πάντοτε η Ενορία, ο εφημέριος και η προσφορά των ανθρώπων.

Τα κατηχητικά σχολεία πλάθουν αληθινούς ανθρώπους, τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωτ. Εμμανουήλ Τζατζάνης, που ο ίδιος τα παρέλαβε από τον Πρωτ. Μιχαήλ Μπακατσάκη, και που τώρα τα παραδίδει στον διάκονο π. Αλέξανδρο Ξηρουχάκη.

Στη συνέχεια ο διάκονος π. Αλέξανδρος Ξηρουχάκης ομίλησε για την σημασία της κατήχησης και των κατηχητικών σχολείων, ενώ στη συνέχεια υπό τους ήχους της παραδοσιακής λύρας που ο ίδιος έπαιξε, ψυχαγώγησε την όλη εκδήλωση.

φωτ. υλικό: κ. Τζατζάνης Αντώνιος

 

 

 

 

 

 

 

 



Ετικέτες