Κυριακή των Βαΐων στον Ι.Ν.Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων(ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων ιερούργησε, την Κυριακή 5 Απριλίου , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, ιχνογραφώντας τη σκηνή της Εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, είπε, απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα : «οι βασιλείς της γης, συνήθως μετά από κάποια νικηφόρα εκστρατεία τους , πραγματοποιούσαν θριαμβευτική είσοδο.

Ο Κύριος Ιησούς μετά την καταλυτική νίκη του θανάτου , νίκη η οποία αποκαλύπτεται περίτρανα στην Ανάσταση του φίλου του Λαζάρου, εισέρχεται θριαμβευτικά στα Ιεροσόλυμα μέσα στις επευφημίες και τις ζητωκραυγές του συγκεντρωμένου πλήθους, που τον υποδέχεται με τιμές Βασιλιά.

Τούτος ο Βασιλιάς όμως είναι ο μοναδικός στην Ιστορία που κάνει θρόνο Του το Σταυρό . Η Βασιλεία που θέλει να εγκαθιδρύσει είναι βασιλεία της αγάπης και της ειρήνης . Είναι ο μοναδικός Βασιλιάς που έρχεται για να διακονήσει και όχι να διακονηθεί…»

Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα Βάγια , ενώ η χορωδία του Ναού απέδιδε όμορφα και κατανυκτικά επίκαιρους ύμνους.

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες